Реклама / Ads
11| 5162 |07.12.2021 НОВИНИ

Минеков: Министерството на културата няма договор с какъвто и да е вестник или медия

.
Проф. Велислав Минеков
”Дължимите суми от наемателя на помещенията, където се помещава в-к ”Труд”, са били искани още по времето на Вежди Рашидов, след това от служебния министър Рашко Младенов, след това финансовият отдел във финансова дирекция е предложил на министър Боил Банов да подпише, за да си поиска загубите, но той е отказал.
 

Този път това се случи. Това са отношенията, които Министерство на културата има с фирмата на младия Блъсков "Южен кръст" Ние нямаме никакви отношения и никакъв договор с какъвто и да е вестник или медия", това заяви пред БНР министърът на културата проф. Велислав Минеков.

 

Той изтъкна, че няма и договор, който да поставя отношенията в положение, че помещението да бъде преотдавано.

"Това е споменато в подписания договор с "Южен кръст", подчерта Минеков.

Той заяви, че е била спазена цялата съдебна процедура, преди да се стигне до запечатването на медията.

 

"Договорът между МК и фирма "Южен кръст" е сключен през 2012 година", уточни той.

Проф. Минеков определи цените на наема като "комични" и подчерта, че в района няма такива: "Години наред наемът е от близо 5,5 лева на квадратен метър. В съседния район наемите са чувствително различни. Ще изискаме до стотинка всичко, което е на МК!

 

Министерството трябва да си върне всички имоти, които са били раздавани по най-безобразен начин. Има и един хотел, който е собственост на МК, е бил отдаден под наем, но не е получен нито един лев. Хотелът е до Черно море, с басейн, със 111 легла. 7-етажна сграда, историческа, в центъра на София е отдадена под наем, 7-ма година МК не получава един лев. Възнамерявам цялата собственост, продавана или раздавана по този начин, да бъде върната в Министерството", категоричен беше той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 4560 |06.12.2021 Даниел Лорер: Никой не искаше да поеме министерството на здравеопазването . 9| 8859 |29.11.2021 Георги Ганев от ДБ: Министерството на финансите трябва да удари земята тичайки . 3| 4146 |17.11.2021 Министър Минеков: Безпринципно са раздадени 33 млн. лв. през фонд ”Култура” . 0| 3107 |09.11.2021 Няма качествени проекти за младежки дейности, оплака се Министерството на спорта

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads