Реклама / Ads
22| 5802 |29.01.2016 НОВИНИ

Минеков: Уволнението на Танев - пожарникарски отговор на евродоклада

.
Велислав Минеков
Професор Велислав Минеков коментира по интересен начин уволнението на просветния министър Тодор Танев-"Това беше пожарникарският отговор на един европейски доклад." "...Победа за "робите" в невъзможността за "съвместно съжителство" между интелекта и властващата простотия", добавя той.
 
"И тъй като явно нищо не разбирате защо министърът на просветата Тодор Танев е уволнен, ще си позволя да ви сподяля някои изворни тайни.
Премиерът не се е обадил на министъра да го помоли за доброволна оставка. Това е практика в циливизованите държави. Министърът знае, че премиерът е прост. Премиерът се досеща, че министърът е интелигентен, а това е непоносимо. Освен това той не е "негов". Той е съмнителен.
Министърът е неподкупен. Това е вредно. Министерството е златна кокошка за издигналата го партия /това е дългогодишна традиция и тежко нарушение на партийната дисциплина/. Министерството е фабрика за пари. Програмите, училищата, университетите и даже "робството" нямат никакво значение. Танев не се съобрази с партийната касичка. Непростима грешка.
Министърът мислеше, че дълбоко в душата на премиера има логика и даже грижа. Грешка. Слезлият от дървото може да стане човек, човекът не може да стане примат.
Министерството е гарант за спечелени парламентарни избори /ако министърът е съгласен/. С помощта на инспектората винаги може да имате 200 - 300 000 гласа. Со кротце, благо и малко лобут. Министърът е гарант на своята партия и гарант за нейното следващо парламентарно представителство. Министърът може да дари своите работодатели с 15 - 25 народни представители /ако пожелае/. Министерството е огромен, основен, държавен работодател. Ако не за учител, дъщеря ви може да бъде назначена чистачка / ако обича партията на министъра/.
Министърът вкара огромна сума европейски пари, пожела съкращение на ненужни университети и ремонт на закона за академично развитие. Грешка, фатална грешка. Вашата баба може да бъде вече професор дори и покойница / да благодарим на египтологията/.
Новият министър трябва да бъде прост. Може да бъде интелигентен, но управляем и подкупен. Добре е да е посредствен и малко мръсник. Добре е да бъде безсрамно подкупен.
Танев имал недостатъци. Главният Мултак такива няма. Сътрапезникът на Пеевски също. Винетка означава любов. В земеделието и екологията ценят почтеността и разума.
Това беше пожарникарският отговор на един европейски доклад.
Победа за "робите" в невъзможността за "съвместно съжителство" между интелекта и властващата простотия.
Бродирайте знамето."
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 4893 |29.01.2016 Проф. Танев: Бях в окопна позиция, сам срещу всички . 12| 4314 |29.01.2016 Кунева не знаела, че я гласят за наследник на Танев, била в Амстердам . 26| 5089 |29.01.2016 Проф. Танев: Голяма партия от РБ работеше за отстраняването ми . 11| 5298 |28.01.2016 Тодор Танев: От медиите научих за оставката, веднага я подавам

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads