Реклама / Ads
0| 3353 |13.07.2022 НОВИНИ

Падна ли условието на Нинова? Министър на БСП не изключи Кирил Петков отново да е премиер

.
Иван Иванов Източник: стопкадър, bTV
Министърът на земеделието в оставка Иван Иванов, който е от квотата на БСП, не изключи възможността Кирил Петков отново да е министър-председател.
 

Припомняме, че именно това бе едно от условията на Корнелия Нинова след изгонването на 70 руски дипломата, за да декларира подкрепа за реализиране на първия мандат, който бе връчен на „Продължаваме Промяната“.

 

„Може да разсъждаваме по отношение на имената, ако третият мандат бъде връчен на БСП и седнем на масата за преговори. Условието Кирил Петков да не е министър-председател в третия мандат не сме го поставили като въпрос на Националния съвет“, обясни Иванов в предаването „Лице в лице“ по bTV.

 

„Имаме решение на Националния съвет. Ще вземем третия мандат, ако ни бъде връчен и ще положим всички усилия да го изпълним. Считаме, че влизането в изборна процедура ще хвърли държавата в хаос“, поясни министърът на земеделието в оставка.

 

Що се отнася до идеята на „Демократична България“ за технократски кабинет, Иванов поясни: „Не сме разсъждавали на тази тема. Въпросът е да има работещо правителство и работещ парламент“.

 

Личното му мнение е, че няма значение кой ще бъде министър-председател, важното е да има ясен мандат, програма и ангажименти, които за изпълнява.

 

Иван Иванов увери, че тази година ще реколтата на зърно ще е с добро качество по подобие на миналогодишната.

 

„Припомням, че в началото на войната цяла Европа имаше проблем с липса на зърно. 40% от количеството, което се изнасяше в европейски мащаб, идваха от Украйна и Русия. Бяха блокирани всички доставки и изходи за износ на зърно от Украйна, съответно настъпи дефицит, а цените скочиха безкрайно. ЕК предприе редица мерки. Румъния и България разполагаха с налично количество. Успяхме да подпомогнем нашите партньори от ЕС. Не купихме зърно за Държавния резерв поради отпаднала необходимост“, коментира още той.


„В България влизат сериозни количества зърно, които намаляват цената. Вчера постъпи официален сигнал от асоциацията на зърнопроизводителите с посочени евентуални места, в които може да се съхраняват количества, които може да са влезли нелегално. Съответно аз разпоредих проверка, въпреки решението на Европейската комисия за избягването на фитосанитарния контрол на зърното, влизащо от Украйна, на база на постъпилия сигнал. Силно се надявам пристигналите в страната количества да отговарят на стандартите. Обектите ще бъдат обиколени за максимум 4-5 дни, да се вземат пробите и да се направят изследвания в лаборатории“, допълни министърът.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2949 |07.07.2022 Възрастна жена припадна на опашка за пенсии в Централната поща в Пловдив . 0| 3099 |06.07.2022 ЦИК: Броят на недействителните гласове при вота в чужбина през 2021 г. падна под 2% . 0| 3331 |06.07.2022 „Кървавият“ дневник на руски войник попадна в ръцете на журналисти . 0| 3001 |06.07.2022 Карлос Сантана припадна на сцената от обезводняване

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads