Реклама / Ads
0| 2706 |02.09.2022 НОВИНИ

Министър Демерджиев на границата: Мигрантският натиск намалява, има нови патрули, ще има рокади и наказания

.
Иван Демерджиев
”Проверяваме как работят мерките, които предприехме през изминалата седмица и искаме да отбележим нови мерки, които да оптимизират борбата със засиления трафик, каза пред журналисти Иван Демерджиев - служебен министър на вътрешните работи.
 

"Има резултати от мерките, натискът намалява по малко. Мерките по две посоки са дали резултат, интензивно се работи с каналджиите. Ние сме обявили война, но с цялата сила на полицията и всички сили събрахме информация от всички служби и цяла седмица се работи с тях. Изтичат обратни информации, че това ги е затруднило. Има вътрешни проверки." Посочи ощи на брифинга тази сутрин служебният вътрешен министър Иван Демерджиев във връзка с натиска по границите ни.

 

"Събрали сме всички данни за случаи, в които имаме съмнения да са замесени наши полицаи, ще бъдат предприети мерки, ще има рокади, ще има лица с наказателни производства. На различно ниво са. Екипът е назначен вече, ще отделим и допълнителни сили, чувства се недостиг на ръководен състав по границата. Над 500 са оказалите натиск за изминалото денонощие." - добави той.

 

"Военните създадоха допълнителни патрули, работят заедно с Гранична полиция, обсъдихме поправяне пътищата в района, осигурихме допълнително техника, с която да засилим този терен, засилихме контакта с труската страна и днес в 14 часа предстои среща със зам.- министъра и директор на дирекции от тяхна страна. Очакваме помощта да се засили", каза още той..

 

"Разговорите ще бъдат да се уплътни зоната от турска страна, там се събират огромно количество мигранти. Средствата от тази посока са обезпечени, преодоляването на това съоръжение става със стълби и за две минути преодоляват съоръжението. Видях записи на камерите.", съобщи Демерджиев.

 

Днес предстои и среща с турската страна.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2713 |02.09.2022 Министър Шишков инспектира интерконектора Гърция - България . 0| 2751 |02.09.2022 Министър Стоянов: Правим всичко възможно, за да удължим живота на МиГ-29 към момента . 0| 3380 |01.09.2022 Молдова изтръпна: Външният министър на Русия Лавров я заплаши с война като в Грузия . 0| 2766 |01.09.2022 Събарят втори тютюнев склад за седмица. Министърът на културата „на пожар“ в Пловдив

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads