Реклама / Ads
14| 4196 |08.11.2022 НОВИНИ

Министър Демерджиев: Няма да има кадрови промени в Гранична полиция заради някакъв изрод

.
Иван Демерджиев, Петър Тодоров
Подобен случай не е имало от много-много години насам и не може да се търсят грешки в ръководството на Гранична полиция.... Няма повод за кадрови промени. Това, че някакъв изрод е решил да стреля през границата, не може да говорим за кадрови промени. Това заяви вътрешният министър Иван Демерджиев пред журналисти.
 

Убитият граничен полицай до с. Голем Дервент е бил прострелян докато е проверявал срез на оградата по границата, обяви главният секретар на МВР Петър Тодоров. Той е бил прострелян в главата като е загинал още при първия изстрел.


"След 20 часа снощи в района на 242 пирамида до селото граничен наряд в състав серж. Петър Бъчваров и служител на МВР се натъкват на срез на оградата. Слизайки от моторното превозно средство, нашият служител насочва фенера към въпросния срез в оградата, последва веднага изстрел от Турция като още с първия изстрел колегата е убит. Стрелят и по сержанта, който за щастие успява да се крие зад МПС-то, а стрелбата продължава – 10-15 изстрела са произведени. За щастие, той остава невредим, а групата, от която идват изстрелите, се оттегля в дълбочина към вътрешността на Турция", обяви Тодоров.


Българските власти са осъществили веднага контакт с турските си колеги, които уверили, че ще предприемат всички мерки групата да бъде заловена и отговорните за убийството да бъдат изправени пред закона.


Министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев определи случилото се като безпрецедентно и обяви, че ще се вземат нови мерки за безопасността на хората, които охраняват границата.


Патрулите ще бъдат въоръжени с дълго оръжие и ще стрелят при всяко съмнение за безопасността им.


"В случая става въпрос за криминално деяние и изключителна агресия. Дотук сме се опитвали нашите служители да изпълняват действията си без ненужни щети към хората, които се опитват да преминат границата. Уверявам ви, че ако има инциденти на границата оттук нататък, те няма да са насочени към нашите служители. Ще бъдем абсолютно безкомпромисни към всеки, които се опитва да премине нелегално границата", заяви Демерджиев.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3589 |08.11.2022 Анализатори: Вървим към избори, срещата ГЕРБ - ПП няма да произведе кабинет . 10| 5139 |08.11.2022 Спец по въоръженията: Извънземни няма да ни нападат, да дадем МиГ-29 и C-300 на Украйна . 0| 2979 |07.11.2022 Росен Карадимов и бивша зам.-министърка от ИТН стават част от Надзорния съвет на ББР . 2| 3167 |07.11.2022 Йордан Божилов: Няма да оголим сигурността си като дадем оръжия на Украйна. Това може да е фактор във войната

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads