Реклама / Ads
0| 2916 |08.11.2022 НОВИНИ

Кметският наместник на с. Голям Дервент: От два-три месеца мигрантският натиск по границата се засили

.
Иван Франсъзов, който е кметски наместник на с. Голям Дервент обяви, че мигрантският натиск по границата се засили от два-три месеца. Набезите са ежедневни, въпреки че всеки ден в селото има присъствие на гранична полиция, но прииждащите мигранти не спират.
 

Кметският наместник на с. Голям Дервент Иван Франсъзов посочи, че напоследък са зачестили нашествията на мигранти, особено след случая с убитите полицаи в Бургас. Според Франсъзов мигрантите намират всякакъв начин да преминат през граничната ограда – със стълби, като се катерят по дърветата, режат мрежата.

 

Франсъзов посочва, че в снощния случай мигрантите са преминали точно там, където има новата ограда, съобщава Агенция "Фокус“. Кметският наместник допълва, че това, което се описва в информацията е, че "граничните полицаи са открили дупка, изкопана под земята, за да минават мигрантите оттам и като слезли от патрулната кола и осветили самото място, се произвеждат изстрели от турска страна."

 

32-годишният Петър Бакърджиев е бил прострелян в главата и е починал на място. Убитият граничен полицай е син на бивш полицай от системата на МВР, разказа още кметът на селото. Петър е единствено дете, няма нито брат, нито сестра. Отскоро се е радвал на нова кола, за която е щял да черпи приятели.

 

Жителите на елховското с. Голям Дервент са потресени.  Досега не е имало подобен случай в селото. Чудят се как мигрантите са успели да пробият оградата, която е нова. "Преди години старото съоръжение беше с ток, обаче ЕС не позволява да има ток“, коментира още кметът Франсъзов.

 

Странно е, че никой от селото не е чул нищо. Изстрелите са били няколко. Цял ден днес криминалисти са на място. Всички очакват тяхното заключение. Хората в селото досега не са имали страх от мигрантите, но след този случай притесненията им нарастват, каза още Иван Франсъзов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 2862 |08.11.2022 Валентин Радев определи като безпрецедентно убийството на полицая около с. Голям Дервент . 8| 17081 |08.11.2022 Военен експерт: Граничарят едва ли е бил убит от трафиканти, нещо по-голямо е . 18| 22721 |04.11.2022 Веселин Дремджиев пред Фрог: Пред очите ни се прави голямо отстъпление от демократичния процес . 1| 2950 |04.11.2022 По-голям капацитет на интерконектора с Гърция обсъдили Христов и Стоянов в Ревитуса

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads