Реклама / Ads
1| 3229 |27.02.2023 НОВИНИ

Каналджиите - с инструкции да блъскат патрулки

.
снимка от катастрофата в Бургас, при която бяха убити двама полицаи
Каналджиите имат инструкции да блъскат полицейските автомобили, ако започне преследване, заяви в ефира на Българското национално радио директорът на Гранична полиция главен комисар Росица Димитрова. От дирекцията отчитат и друга притеснителна тенденция - водачите на микробуси, превозващи нелегални мигранти, често да шофират под въздействие на наркотици.
 

Коментарът на Димитрова идва на фона на зачестилите инциденти с нелегални мигранти. Вчера при катастрофа с бус след гонка с полицията загина един човек, а десетки мигранти бяха ранени. В превозното средство са били натъпкани 46 мигранти. Освен това, казаното от Димитрова напомня за друг трагичен инцидент - онзи със загиналите двама полицаи при гонка с мигранти в Бургас. Автобусът се вряза директно в патрулка, опитала се да препречи пътя на каналджията. 

 

"Имат инструкции да самокатастрофират или съответно, ако започне преследване, да не се подчиняват на полицейски разпореждания и отново да предизвикат катастрофа с полицейския автомобил, така че да причинят и щета, и вреда. Има една особено опасна тенденция, която наблюдаваме и тя е тези автомобили, които превозват мигранти, да бъдат управлявани от непълнолетни или пълнолетни лица без правоспособност и употребили наркотични вещества", посочва категорично Димитрова.

 

Управляваната от нея дирекция отчита огромно увеличение на мигрантския натиск на границата с Турция. По думите й става дума за 50% ръст от началото на годината до момента. Само преди дни обаче служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев се похвали, че МВР е овладяло мигрантския натиск в страната. 

 

Днес стана ясно още, че Европейската комисия ще помогне на България за мигрантския натиск по българо-турската граница. Ще бъдат обезпечени 110-те км от границата ни с Турция, които не са оборудвани със средства за защита, както и за набавянето на автомобили и попълване на щата на гранична полиция, който е намален за последните 10 години с 2000 бройки, по думите на Демерджиев. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 3612 |20.02.2023 Твърде леки присъди за каналджиите: Камионът-ковчег в Локорско във фокуса на германските медии . 0| 2830 |17.01.2023 Прокуратурата: Мигранти вадели по 3 бона на трафиканти у нас, каналджиите движели с линейки и катафалки . 8| 4006 |24.11.2022 Демерджиев: Сменяме тактиките на противодействие на каналджиите . 0| 2981 |23.11.2022 Правната комисия в НС няма да гледа днес по-тежките наказания за каналджиите, предложени от БСП

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads