Реклама / Ads
52| 9869 |06.12.2020 НОВИНИ

Министър Емил Димитров - Ревизоро се отказва от политиката

.
Емил Димитров /Ревизоро/
Министърът на околната среда и водите Емил Димитров се отказва от политиката и няма да участва на следващите парламентарни избори. Това заяви самият пред Българската национална телевизия.
 

"Бил съм ревизор номер едно, шеф на парламентарна група, не искам постове. Искам да използвам ефира на националната телевизия, за да кажа, че няма да участвам на изборите. Докато другите имат време за кампания и да се подготвят, аз искам да си свърша работата до края на мандата, за да има вода. Освен това, 20 години майка ми стои на село и чака син да види. Няма да се занимавам с политика. Аз съм поел своя ангажимент пред премиера, с когото е чест да работя, но не може някои постоянно да се опитват да си мерят химикалите", обясни Димитров.

 

"С Танева аз нямам проблем", констатира Ревизоро след искрите, които прехвърчаха между МОСВ и МЗ за водата на земеделците, и видимо раздразнен, нападна депутати от ГЕРБ, като обясни, че цяла година се кара с народни представители от Варна и Бургас по темата за водата.

Язовирите за питейно-битови нужди са пълни, без яз. "Камчия", стана ясно от думите му. Язовирите за земеделски нужди пълни на 32%.Язовир "Искър" има вода за 3 години. От Рилския манастир ще докараме водата в Белозем в област Пловдив, обясни екоминистърът.


Бургас няма повърхностни води и резервно водоснабдяване. Трябва до 20 февруари да тръбопроводът да е готов и да сме сигурни, че този водопровод ще се ползва и занапред, изтъкна министър Димитров. Аз не строя, не харча и не обявявам поръчките, строи ВиК холдинга, обясни още той.

 

Темата с язовирите бе поставена на пред план тези дни, особено след като Ревизово съобщи, че се очаква водна криза в Бургас.

Ексминистърът заяви, че морският град няма да преживее ужаса на Перник.

 

Припомняме, че Перник беше на воден режим близо 7 месеца, след като нивото на язовир "Студена" стигна до критичен минимум.

 

Режимът беше въведен ноември миналата година и беше съпроводен с граждански протести, арест на бившия екоминистър Нено Димов и изграждане на нов тръбопровод от Мало Бучино до Перник, който докара софийска вода до града.

Решението за изграждането на водопровода, за да се вземе вода от "Белмекен" и да се доведе до Перник, беше взето от Министерския съвет като единственото възможно, което да подпомогне Перник и кризата с обема на язовир "Студена". То беше прието и с гласуване от Столичния общински съвет, с което се даде разрешение за включване към ВиК мрежата на София.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 22| 4088 |05.12.2020 Министър Сачева обвини работодателите, че не познават антикризисните мерки . 18| 4566 |04.12.2020 Здравният министър: Проблеми в системата има. Извличаме максимума . 8| 4530 |04.12.2020 /на живо/ Ден 149: Недоволните ще чакат здравния министър пред БНТ . 8| 4160 |04.12.2020 Eксперт: Икономическият министър разбира от “заеми за приятели”, а не от реални мерки за икономиката и бизнеса

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads