Реклама / Ads
12| 2452 |07.08.2024 НОВИНИ

Министър Гвоздейков препоръча скъпо гориво, за да нямаме проблеми на техническите автопрегледи

.
Георги Гвоздейков
„Не може в Европа влаковете да се движат с 300 километра в час, а у нас да казват, че това няма как да се случи. Всички знаят за съществуващите проблеми и трябва да използваме новите технологии, за модернизираме този вид транспорт. Само с носталгия не става, в момента правим само кръпки на кръпките". Това каза в ефира на bTV транспортният министър Георги Гвоздейков.
 

Служебният министър на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков обясни, че няма съществена промяна в правилата за годишните технически прегледи (ГТП) на автомобилите. По думите му това, което е станало, е дигитализация на процеса, с което е бил премахнат човешкият фактор. Той подчерта, че процентът на колите, които не преминават ГТП, е нисък.





„Замърсява тази кола, която не е поддържана, това може да бъде кола и на две години.

 

Всичко зависи от правилната поддръжка на автомобила. Колкото повече внимание отделяме на техническото състояние на автомобила, толкова по-малко проблеми ще имаме по време на Годишния технически преглед. Трябва българите да зареждат качествено гориво, а не да се водят по ниски цени, поясни още транспортният министър. Той обаче не се нае да коментира задължението на държавни органи да контролират дали горивата отговарят на задължителните изисквания.

 

В сутрешния блок на bTV Георги Гвоздейков бе попитан и за смяната на шефа на „Автомобилна администрация“. Той мотивира решението си да освободи от длъжността Борислав Муеров с липсата на резултати и натрупани назад в годините проблеми.





За избора си да назначи отново на поста добре познатия от близкото минало Дамян Войновски Гвоздейков обясни, че Войновски е доказал се професионалист, който познава материята и е разпознаваем в бранша.

 

Министърът отказа да влезе в спор с президента Румен Радев, който преди дни коментира, че в правителството и транспортното министерство няма никаква експертиза по отношение на правителствения Отряд 28. Повод бе назначаването на ген. Коджейков, считан за близък на Бойко Борисов, за шеф на отряда.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 2168 |07.08.2024 Народните представители обсъждат еврото и медицинските сестри /на живо/ . 4| 2151 |07.08.2024 Взеха 1450 лв. за преглед на болно дете в "Златни пясъци" . 4| 2173 |07.08.2024 Срутването на таван в сватбен салон в Кърджали - какви са вероятните причини? . 0| 2310 |07.08.2024 Зенитно-ракетните комплекси: Продължава процедурата по одобряване на придобиването им

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads