Реклама / Ads
0| 3284 |28.05.2022 НОВИНИ

Министър Караджов: 600 милиона лева от 650 вече са изплатени на пътните фирми

.
Гроздан Караджов
"На практика почти е приключено разплащането. 600 милиона лева от 650 вече са изплатени на пътните фирми, подписаха се анекси, с които се продължава пътното поддържане", заяви в "Денят започва с Георги Любенов" министърът на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов.
 

По думите му до 10 дни се очаква да приключи ремонтът на "Витиня" на стария път, по който се движи тежкотоварният трафик.


"От понеделник ще качим обратно тежкотоварният трафик на магистралата в посока към Варна, като другата посока ще остане още 2-3 месеца долу, докато не приключи ремонтът. Подхванати са 2500 километра - довършваме стари проекти и започнахме нововъзложени трасета. Ще се извършва независим контрол, на случаен принцип при издаване на обектите", допълни Гроздан Караджов.

 

Той поясни, че всичко, което се употребява на пътя е по-скъпо, с изключение на скалната маса.

 

"Инфлацията изяжда стойността. Има дефицит на материали поради повишаването на цените, но фирмите се преподписаха договорите. Застрашени са над 4 милиарда лева европейски средства към общините, които ако не си изпълнят обектите държавата ще върне 100 процента от европейската субсидия", добави регионалният министър.

 

По думите му за новото сторителство има ясни разчети и заделени средства за всеки обект. "Ще се добавят средства за автомагистрала "Хемус" и автомагистралата, която свързва Видин с Ботевград".

 

Запознах се с казуса на Младежки театър ”Николай Бинев”. Още на първо четене видях, че няма как да се вземе решение в полза на КЕВР. Няма как да преместим един държавен обект за друго ползване. Трябва да имаме яснота, че неговото предназначение е отпаднало. А да кажем, че сцената на театъра не им е нужна, при положение, че самите ползватели казват, че е. Това каза още министърът на регионалното развитие Гроздан Караджов.


Те искат офисите, но там се изгражда малка втора сцена заедно с репетиционни. Няма да мине желанието на КЕВР, няма да получат моя подпис щом предназначението не е отпаднало, а за щастие или за съжаление моят подпис е нужен. Няма да има прехвърляне на ползването на тази собственост, допълни той пред БНТ.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4208 |28.05.2022 Стефан Янев не харесвал Кирил Петков и като министър, но си траел . 0| 9381 |27.05.2022 Зам.-министър ”изхвърча” от Министерството на отбраната . 0| 3296 |27.05.2022 Сигналът за конфликт на интереси срещу зам.-министър Иван Христанов стигна до европейската комисия LIBE . 0| 3239 |27.05.2022 Зам.-министърът на правосъдието: Не можем да застанем зад публикувания законопроект

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads