Реклама / Ads
0| 2720 |26.07.2022 НОВИНИ

Министър Сандов: Проверката в ”Брикел” не бе акция против Ковачки, а против пушещата централа

.
Борислав Сандов
Това, че съм бил без каска в ”Брикел”, е опит да се избегнат истинските проблеми. Това заяви вицепремиерът и ековминистър Борислав Сандов и опроверга думите на изпълнителния директор на предприятието за посещението му в него. Не е вярно, че Русе, Сливен и Гълъбово ще останат без отопление. Това не е акция срещу Ковачки, а срещу замърсители, допълни той.
 

Мога да вляза, ако предприятието подлежи на контрол. Мога да осъществявам проверка върху органите, които извършват проверка. Това е мобилна лаборатория. Не беше разпололожена на правилното място. И частните предприятия подлежат на проверка по закона. В предприятия, които подлежат на контрол имаме право да стъпваме. Не може да казват, изчаквайте, докато потушат въпроса. Имало е доста случаи в страната. Хората са държани един час на портала, посочи той.


При посещението с премиера в последния момент започнаха да прикриват нарушения. От покрива започна да тече черна вода. Има го заснето, разкри Сандов.

 

Установени са повече от 15 нарушения свързани с пожарната безопасност и най-вече с една бензиноколонка. Може да се предизвика авария и стане опасно, каза още той.


Установиха се серен диоксид и фини прахови частици с 25 пъти над нормата. Нито един от служителите не беше с маска. Те просто са хвърлени на произвола. На някои им прилоша. Инспектор припадна. Централата пуши отвсякъде, разкри още министърът.


От сградата излизат емисии. Те не подлежат на контрол. Ние слагаме измервателни удари на ниския комин, те изпускат емисии през високия и сградата. Те нямат право на никакви емисии. Те нарушават всички условия. Това предприятие не е модернизирано. Такова предприятие в цивилизования свят не би следвало да работи, категоричен бе вицепремиерът.


Не е вярно, че са застрашени други тецове. Не може да се спекулира, че ако този ТЕЦ се затвори, много хора ще останат без работа. Няма хиляда човека да останат без работа, посочи министърът. И към други предприятия аршинът ни е същият, допълни той.

 

Не е вярно, че Русе, Сливен и Гълъбово ще останат без отопление, заяви Сандов.


Слави Трифонов наистина се бори да няма такава държава, коментира накрая политическата ситуация в страната вицепремиерът.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4583 |26.07.2022 Военният министър Заков: Договорени са 34 млн. долара компенсации заради забавянето на F-16, има опасност да ги зачеркнем . 0| 7414 |26.07.2022 Министър Денков ще откаже на президента Радев да влезе в служебния кабинет . 0| 23560 |26.07.2022 Министър Събев нарече ”гнусотия” фейка, че напуска ПП заради Лена Бориславова . 0| 10424 |24.07.2022 Заплахата за живота на Вучич расте с всеки изминал ден, предупреди сръбският вътрешен министър

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads