Реклама / Ads
0| 4614 |19.07.2022 НОВИНИ

Петков с обезпокоителни констатации при инспекция на ТЕЦ „Брикел“

.
Кирил Петков Източник: Пресцентър
Министър-председателят Кирил Петков направи изненадваща проверка на ТЕЦ „Брикел“ в Гълъбово. Премиерът посети лично обекта заедно с вицепремиера и министър на околната среда и водите Борислав Сандов, който преди няколко дни не беше допуснат до мястото и направи фрапиращи констатации във връзка с опита му да установи реалната ситуация в „Брикел“.

В рамките на днешната инспекция също бяха направени силно обезпокоителни констатации, въпреки че капацитетът на ТЕЦ-а е бил намален до 20%. Министър-председателят посети мобилната станция за измерване на атмосферния въздух, като нивото на отчетения серен диоксид беше 5600 милиграма на кубичен метър, което според проверяващите екипи на място е над 15 пъти по-високо от нормите. Стойността на измерените фини прахови частици беше 1367 мкг/м3  при норма 50 мкг/м3 за този вид обекти.

 

Заедно с премиера Кирил Петков и с вицепремиера Борислав Сандов в проверката днес участваха представители на редица институции: РИОСВ – Стара Загора, РИОСВ – Хасково, ГД „ПБЗН“, Инспекцията по труда, Националният център по обществено здраве и анализ. От всички институции министър-председателят изиска подробни доклади и бърза реакция. Премиерът Петков ще изиска и доклад от ДАНС, за да се установи кой е действителният собственик на „Брикел“ и дали е налице връзка с г-н Христо Ковачки, която не е декларирана по надлежния ред.

 

Вицепремиерът Борислав Сандов от своя страна изтъкна, че през последните шест години срещу ТЕЦ «Брикел» има 51 наказателни постановления. Голяма част от тях не са обжалвани на втора инстанция и Сандов допусна, че вероятно са написани така, че да падат в съда.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2675 |19.07.2022 Балабанов от ИТН: Не е моментът за избори, но не искаме кабинет с Петков и Василев . 0| 3455 |17.07.2022 Кирил Петков: България и Северна Македония сложиха край на един нелек процес, въпреки препятствията . 0| 4005 |17.07.2022 Денко Малески*, Слободен печат: Нашите приятели Александър Вучич и Кирил Петков . 0| 24921 |14.07.2022 Петков-Василев вече не са партия-чадър, късият фитил на Слави, Борисов с евроатлантическо намигване, ”Възраждане” буксува
Реклама / Ads