Реклама / Ads
1| 4358 |14.12.2023 НОВИНИ

Министър Цоков: 10 пъти са се увеличили посещенията в Дигиталната раница за два месеца

.
Министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков Източник: БГНЕС
Десет пъти са се увеличили посещенията в платформата Дигитална раница през последните два месеца. Това стана ясно по време на среща на министъра на образованието и науката проф. Галин Цоков с директори и учители от училища в община Гоце Делчев, съобщиха от пресцентъра на МОН.
 

Министърът коментира възможностите, които дават дигиталните технологии и успешните примери на внедряването им в различни образователни институции по света.

 

„Разбира се дигитализацията не може да даде отговори на всички въпроси и трябва да отчитаме традициите на българската образователна система“, подчерта проф. Цоков. По думите му при всяка трансформация и реформа е много важно да се чува мнението на хората, които са част от системата. „Затова и тези срещи по места са толкова важни, защото искам да чуя вашето мнение и вашето виждане за всички стартирани процеси по промяна“, каза още образователният министър.

 

В следващите месеци поетапно стартират конкурсите за директори като с приоритет ще се проведат тези, където училищата се управляват от 3 и повече години от временно изпълняващ длъжността ръководител. „Вярваме, че това са хора, които са навлезли в спецификата и ако имат желание да заемат за постоянно позицията, ще бъдат готови да отговорят на условията. След това поетапно ще продължим с навършилите години за пенсиониране с връчено предизвестие, а след това и с останалите“, обясни проф. Цоков. Предвижда се новите конкурси да бъдат аудио и видео заснемани, а в тях се засилват практическите задачи. „Искаме да адаптираме конкурсите към изискванията на новото време. Директорът вече не трябва да бъде един успешен администратор, а истински образователен лидер, който не само да се адаптира към променящия се свят, но и да е иноватор и визионер“, каза министърът.

 

В следващите дни Министерството на образованието и науката свиква национална среща на всички Регионални управления на образованието за подготовка на директорските конкурси, стана ясно още от неговите думи.

 

На срещата присъстваха и заместник-кметът на община Гоце Делчев Саид Иброш, началникът на отдел „Образование“ Маргарита Енчева и началникът на РУО-Благоевград Ивайло Златанов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5523 |14.12.2023 Израелската армия е заловила десетки терористи в района на болница в Газа . 6| 4472 |14.12.2023 Русия заплаши Румъния заради логистична подкрепа за Украйна . 0| 4085 |14.12.2023 Делото за фиктивните погребения край Банкя не тръгна и от третия опит . 2| 4274 |14.12.2023 Европейската прокуратура одобри само двама кандидати за делегирани прокурори, петима аут

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads