Реклама / Ads
13| 4219 |08.03.2021 НОВИНИ

“Министърът на Пеевски” се появи и обеща, че данъците няма да се вдигат

.
Деница Сачева, Росен Желязков, Лъчезар Борисов и Владислав Горанов Източник: БГНЕС
Трима министри си отидоха от постовете в разгара на летните протести миналата година. Причината - връзки с ДПС и Пеевски. Днес един от тях (Младен Маринов) е водач на листа на ГЕРБ. Другият пък си тръгна от политиката и стана финансов консултант. Името му в листите отсъства. Цветан Цветанов обаче бе категоричен, че участва в реденето на листите на ГЕРБ. Днес Владислав Горанов излезе от сянката и обеща - данъците няма да се вдигат.
 

Горанов взе участие в среща между ГЕРБ и синдиката КНСБ. На нея бяха представени основни акценти от предизборната програма на ГЕРБ. На срещата участваха няколко към днешна дата кандидат-депутати, които са и водещи фигури в сегашния кабинет - Томислав Дончев, Деница Сачева, проф. Костадин Ангелов и Росен Желязков. Бившият финансов министър (който впрочем остана на поста си, въпреки разкритията на Васил Божков и скандалите около хазарта) представи част от политическите приоритети на ГЕРБ в сферата на икономиката. 


“Защо правя този анонс? Защото сме свидетели на един нестихващ дебат по отношение на структурата на облагането на доходите на физически лица. Това, което редовно анонсира КНСБ – желанието за въвеждането на необлагаем минимум – е добра тема и тя е свързана с намаляване на данъци, но много други политически партии анонсират дебат за въвеждане на прогресивно облагане, което неминуемо означава удвояване на данъците на средната класа – нещо, което според нас е неправилна и неподходяща мярка в условията на икономическо възстановяване'', посочи Горанов.


Горанов обяви, че политиката по доходите ще бъде фокус и в следващото управление. 


Предстоят срещи между КНСБ и другите партии, за които според социолозите съществува реален шанс да попаднат в бъдещия парламент. Целта на срещите е да се постигне споразумение относно доходите и социалните политики.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 48| 6032 |06.03.2021 Проф. Кантарджиев: Ако Мангъров се бе появил през 80-те, сега всички щяхме да сме със СПИН . 4| 4255 |04.03.2021 Доц. Инджов: Големите проблеми с ДПС водят не само до модела ”Пеевски”, но и до модела ”Доган” . 1| 3021 |02.03.2021 Графит на Банкси се появи върху фасадата на английски затвор . 3| 4250 |23.02.2021 Появи се обявеният за издирване и арест бивш шеф на контраразузнаването в РСМ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads