Реклама / Ads
7| 5442 |29.01.2020 НОВИНИ

ПП МИР: Искаме оставката на Владислав Горанов!

.
Политическа партия МИР се включи в протеста на хотелиери, ресторантьори и представителите на малки и средния бизнес.
 

Представители на Националния съвет, членове и симпатизанти на партията участваха в организирания в социалните мрежи протест пред Народното събрание днес, като подкрепиха исканията им, които включват отлагане влизането в сила на действието на Наредба Н-18 до изчистване на всички основни проблеми, касаещи прилагането й, отмяна на текстовете в Наредбата на НАП, касаещи запечатването на търговски обекти без изрично доказана вина от страна на търговеца, стопанисващ обекта и сформиране на работна група за обсъждане възможностите за въвеждането на диференцирана ставка на ДДС за храните и сектора на обществено хранене и развлечение, категоризирани по Закона за туризма, на 5 %, каквато е практиката в страните – членки на Европейския съюз.


Въпреки че вчера управляващите за да свалят общественото напрежение отложиха с шест месеца приемането на Наредба Н-18 за касовите апарати, стотици хотелиери и ресторантьори се събраха пред Народното събрание.


От бранша настояват за намаляване на ДДС-то и легализиране на бакшиша. Стачкуващите са издигнали плакати с надпис „ДДС = Фалит”, „Пазете малкия бизнес”, „Фалирал бизнес = Фалирала държава.


Николай Милушев, член на Националния съвет на ПП МИР коментира, че вчерашното изявление на министъра на финансите Владислав Гаранов, че Наредба Н-18 ще бъде отложена с 6-месеца, като през първата половина на периода ще има съвместна работа с експерти от туристическия бранш , на малкия и среден бизнес и НАП, за да се отстранят спорните моменти в наредбата, е само „прах в очите на хората”.


„Настояваме за оставката на Горанов, заради отказа му за намаляване на ДДС-то” категоричен е Милушев и добави, че недоволството на хората от тук нататък ще ескалира и изходът е оставка на цялото борисово управление.


Протестиращите също скандираха оставка и поискаха наказателна отговорност да носи всеки, който застрашава малкия и среден бизнес в страната.



Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4644 |23.01.2020 Кадиев: Опозицията да иска оставката на финансовия министър . 14| 6533 |22.01.2020 СЕКТОР Б на Левски: Искаме незабавна оставка на Красен Кралев . 5| 4983 |18.01.2020 Крум Зарков: Искаме да свалим правителството и то да понесе политическа отговорност . 14| 5318 |14.01.2020 Ревизоро за оставката на Нено Димов: Ще се разведа и ще си прехвърля сметките

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads