Реклама / Ads
16| 3613 |25.08.2021 НОВИНИ

Д-р Мирослав Ненков: Контролът е по-важен от още мерки

.
Д-р Мирослав Ненков Източник: БГНЕС
”Идвайки насам, в метрото преброих в обзора си 16 човека, 9 бяха с маски под носа, а в далечината един безсмъртен с кокче и оскубани вежди, беше без. Контролът върху спазването на мерките ще свърши повече работа, отколкото въвеждането на нови мерки, които не се спазват.”- това каза бившият служебен министър на здравеопазването д-р Мирослав Ненков в предаването ”Лице в Лице” по БТВ.
 

"Това, което е въвело здравното министерство, е закон и трябва да се спазва. Защото, ако аз минавам  на червено, защото червеното ме дразни, ще отговаря с моята глоба. Нося си последствията." - каза още докторът.

 

“Управлението на тази криза не само у нас, а в целия свят среща 2 неща - страхливи и слаби ръководители и липса на честност. Не са честни с хората, които управляват и са бъзльовци. Такива простотии се въртят във Фейсбук. Няма кой да каже: "Хора, това е болест, от която се умира, не се събирайте на промоциите на хипермаркетите и не си плюйте в лицето." Всеки сам носи отговорност за своите решения. Това, което се е случило с младежа, ударен от гръм - той не е можел да направи нищо, за да предвиди какво ще стане, но от китайския вирус може да се предпазим.” - коментира бившият министър.

 

Ненков обърна внимание и на „политическите приказки“, които се смесват със здравеопазването през последните месеци.

 
По думите му лекарите са много по-подготвени при настъпването на четвъртата вълна от коронавирус, защото натрупаха доста опит, въпросът е ще има ли къде да легнат болните хора и ще има ли кой да ги лекува.

 

„Знам за случаи, в които на болница са превеждани по 1000 лв. за  медиците на първа линия и от ръководството на лечебното заведение са давали по-малки пари на специалистите. Именно тези неща разбиват доверието“, добави Ненков.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 9553 |14.07.2021 Абсурд било Борисов да ходи на разпит в МВР, смята Мирослав Найденов . 9| 3905 |13.07.2021 Мирослав Севлиевски смята, че Николай Василев става за всичко . 1| 3152 |29.06.2021 Зам.-министър Павлова: Контролът върху парите от държавния бюджет е занижен . 7| 5113 |18.06.2021 Заради подкуп МВР разпита ексминистъра Мирослав Найденов от „Борисов 1“

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads