Реклама / Ads
4| 5527 |09.11.2023 НОВИНИ

"Мис преференция" проговори за оставката си като народен представител

.
Славена Точева Източник: Сайт на БНР
"Скъпи приятели, за да сложа край на всички медийни спекулации искам да обявя пред вас, че вчера сутринта депозирах оставката си като народен представител в 49-то Народно събрание." Това написа в профила си в социалната мрежа Facebook Славена Точева, станала по-известна като "Мис Преференция" или шампионката по преференции.
 

Вижте и цялата публикация:

 

"Скъпи приятели,

 

За да сложа край на всички медийни спекулации искам да обявя пред вас, че вчера сутринта депозирах оставката си като народен представител в 49-то Народно събрание.

 

Смятам, че достойната позиция е да бъде поета политическа отговорност за загубата на местните избори във Варна и това е изцяло мое решение. Стоях твърдо зад кандидатурата на Иван Портних и смятам, че той беше правилният избор за кмет. Този изборен резултат не е отражение на доверието на варненци, а е следствие от създадената нова сглобка във Варна и оказания огромен корпоративен натиск над гражданите.

 

Запазвам уважението и съпричастността си към всички мои колеги от ГЕРБ и им пожелавам успешна и ползотворна работа по време на 49-то Народно събрание.

 

Моите избиратели и колеги знаят, че винаги могат да разчитат на подкрепа и помощ от мен.

 

С уважение,
Славена Точева"

 

По неофициална информация лично Борисов е настоял Точева да бъде "помолена" да освободи депутатската банка и да направи място на друг от листата на ГЕРБ във Варна.

 

Варненската депутатка от ГЕРБ стана известна като "Мис Преференция" или шампионката по преферении. Причината е, че на няколко последователни избора за народни представители, тя ставаше кандидатът, който събираше най-много лични предпочитания. На последните парламентарни избори през април 2023 г. Точева събра над 10 000 преференции и бе проверявана от прокуратурата за купуване на вот.

 

Точева беше спрягана за приближена до бизнесмена от морската ни столица Даниел Славов по-известен като Дидо Дънката.

 

Неофициално се говори, че лидерът на ГЕРБ искал да изчисти имиджа на варненската структура, след като партията му изгуби от ПП-ДБ битката за кмет на града.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 9689 |09.11.2023 Пак смърт на високопоставен руснак: На 41 години почина зам.-шефът на "Роскосмос" и дясна ръка на Рогозин . 2| 4246 |09.11.2023 Никола Минчев: Няма договорка за смяна на министри . 1| 4231 |09.11.2023 ЕП прие резолюция за допълнителни мерки срещу заобикалянето на санкциите на ЕС срещу Русия . 2| 4296 |09.11.2023 "Лукойл Нефтохим" отрече да заобикаля европейското ембарго за руски петрол

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads