Реклама / Ads
2| 5088 |16.10.2023 НОВИНИ

Млад турист почина в района на Рила

.
Турист е починал в района на Рила, в местността Белия улей, над Рилския манастир и Кирилова поляна, съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС). Спасителите обясниха, че това е млад човек, който вероятно е паднал в улея.
 

Три отряда на Планинската спасителна служба са участвали в нощната акция по изваждането му – от Благоевград, София и Самоков. Самата акция е приключила към 5:00 ч. тази сутрин. „Много сложен терен, доста хлъзгав участък, използвани са въжета за спускане в улея, който е много стръмен и е разположен между връх Злия зъб и връх Ловница“, обясниха от ПСС, предаде БТА.

 

Турист на 28 години е загинал при инцидент в Рила. Сигналът е подаден в Районно управление - Рила около полунощ от планински спасители, съобщиха от полицията в Кюстендил.

 

По данни на спасителите, по време на преход в планината с негови приятели, младият мъж се е подхлъзнал и е паднал в пропаст. Спасителите са донесли тялото в района на Рилския манастир. Там е извършен оглед от полицейски екип и е установена е самоличността му.

 

Трупът е закаран за аутопсия, по случая е образувано досъдебно производство в Районно управление - Рила. Уведомен е и дежурен прокурор, допълниха от полицията.

 

Трябва много да се внимава във високата част на планината и на стръмните места, съветват планинските спасители. Да се тръгва с подходяща екипировка и обувки и да не се излиза извън пътеките и маркировката, добавят те.

 

От ПСС уточняват още, че температурите са паднали с 5 до 7 градуса от вчера до днес.

 

Не се препоръчва излизане във високите части на планините, атмосферните условия през деня ще са лоши. Ще духа много силен вятър, особено в района на Стара планина. Времето ще е облачно и мъгливо, казаха още от ПСС.

 

ФрогНюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3808 |16.10.2023 Везенков със 17 минути и 2 точки при загуба на Сакраменто от Голдън Стейт . 0| 4727 |16.10.2023 "Хамас не представлява палестинския народ". Какво знаем на 10-ия ден от войната? . 1| 3866 |16.10.2023 6-годишно момче с палестински корени е жестоко убито в САЩ заради "Хамас" . 3| 4015 |16.10.2023 Григор Димитров с най-доброто си класиране от 2021 г. насам

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads