Реклама / Ads
1| 5473 |28.09.2016 НОВИНИ

Младежите са внесли декларация за произхода на парите за Дипломатическия клуб

.
Ванеса Тодорова, Йордан Йорданов и Димитър Йорданов, тримата младежи от Стара Загора, не се отказват от покупката на Дипломатическия клуб „Бояна“. Фирмата им „Ексклузив уеб дизайн“ внесе в срок 2 декларации – за произход на средствата за сделката по Закона за приватизация и по смисъла на Закона за мерките срещу изпирането на пари.
 
Това съобщиха от Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол.

„Ексклузив уеб дизайн“ спечели търга за ценния държавен имот, част от АДИС, с оферта от 8,5 млн. лв. без ДДС – колкото беше и началната цена. В сделката се включват и други имоти в София – къща на ул. „Чарлз Дарвин“ 4 в кв. „Изток“ и търговски помещения на ул. „Райко Алексиев“ 40.

Припомняме, че „Ексклузив уеб дизайн“ е регистрирана през октомври 2015 г. и демонстрира скромни финансови показатели. Към 31 декември м.г. дружеството разполага с едва 1000 лв. в каса и с това се изчерпват всичките й активи. За краткото си съществуване през 2015 г. са отчетени 2000 лв. приходи и 1000 лв. разходи.

Експерти смятат, че  реалният купувач е депутатът от ДПС Делян Пеевски. Малко след търга от фейсбук изчезна снимка, на която семейството на братя Йорданови е заедно с фамилията на Цветан Цонев, сочен за ръката на Пеевски в строителния му бизнес.

От Националната агенция за приходите (НАП) са поискали от приватизаторите да им предоставят информация и документи, свързани с целия ход на продажбата, включително двете внесени декларации. До края на деня Агенцията за приватизация ще внесе в НАП исканите документи.

Преди време депутатите от Гражданския съвет на Реформаторския блок Мартин Димитров и Петър Славов, заедно с колегата им от ГЕРБ Методи Андреев отправиха въпрос към Дончев: законен ли е търгът за Дипломатическия клуб „Бояна“, след като е част от активите на държавното дружество АДИС, а самото то е в забранителния списък за приватизация.

  
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 15139 |08.09.2016 Вижте младежите, купили Дипломатическия клуб „Бояна“ . 0| 4201 |21.07.2016 ВСС прие декларация за магистратите в Турция . 2| 4485 |21.07.2016 Русинова вижда спад на безработица сред младежите . 2| 4452 |12.07.2016 Станишев към Юнкер: Приоритет ли са младежите за ЕС, щом режете парите за тях?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads