Реклама / Ads
21| 7483 |25.11.2022 НОВИНИ

Разкол! Младежкото БСП скочи на Ниновото БСП, против е хартиената бюлетина

.
Без решение на нито един от колективните органи на партията, както и в разрез с досегашната си линия на поведение по темата, ПГ на “БСП за България” внесе в Народното събрание искане за спорни промени в Изборния кодекс по отношение на метода на гласуване, както и предложи за председател на 48-то Народно събрание личност от партията- олицетворение на модела на задкулисие и корупция.
 

Тази липса на последователна политика гарантирано ще доведе до още по-голям срив на общественото доверие и до неизмерими щети върху облика на БСП. Нещо, което ние, младежите на МО в БСП-София, не можем да допуснем!. Това се казва в Позиция на младежката организация на БСП в София, публикувана във Facebook профила на организацията.


Ето и цялата позиция:

 

"Поредицата от предсрочни парламентарни избори, загубата на обществено доверие в държавните институции, както и задълбочаващата се конфронтация сред политическия елит правят бъдещето на страната ни все по-тревожно и несигурно. В този период на нестабилна политическа обстановка всяко решение трябва да бъде добре обмислено и подложено на широк вътрешен диалог и анализ сред членовете на партията преди да бъде взето. Необходимо е БСП да бъде двигател на разума, да подхожда с мъдростта и опита на държавноотговорна политическа партия, каквато винаги е била. За съжаление, последните решения, взети неясно как и от кого, са в противовес на фундаменталните принципи за публичност, прозрачност и политика, основана на вътрешнопартийния диалог", изтъкват от младежката организация.

 

"Във времето на бързоразвиващите се технологии и иновации е недопустимо модерна лява партия, каквато ние искаме да бъде БСП, да препятства развитието на прогрес, улесняващ многократно изборния процес и хората, които го обезпечават. Машинното гласуване ограничи порочната практика за обявяване на голям брой от гласовете на българските граждани за недействителни, успя да възпрепятства до голяма степен купения и контролирания вот. Това е и тезата, с която БСП излезе преди две години, когато се бореше за въвеждането на машинно гласуване и провеждане на честни избори. Парламентарната група на „БСП за България“ доброволно се отказа от спечелената от нашата партия битка, с което даде възможност на политическите ни опоненти да ни атакуват като част от така нареченото „статукво“. Нещо, което никога не е било присъщо на БСП като партия", сочат от младежката организация.

 

"Ние, от младежкото обединение в БСП-София, заставаме твърдо против начина, по който спорните решения срещу машинното гласуване и предлагането на Вежди Рашидов за председател на 48-то Народно събрание, точно от лидера на БСП, бяха взети. Даваме си сметка, че понякога обстоятелствата изискват бързи и държавнически решения, но разбираме и също така, че комуникацията и начина на представяне в политиката могат да бъдат определящи. Затова смятаме, че въпроси от такова естество трябва да бъдат изяснявани вътре в партията и след това представяни и защитавани в обществото. Не желаем върху партията ни да бъде сложен етикет, че се борим сами срещу собствените си решения и битки, с които сме се гордели в миналото", изтъкват още младежите от БСП-София.

 

"Ние, младежите в БСП-София, сме против нашата енергия да бъде използвана единствено по време на предизборни кампании, а нашите знания и идеи - рядко използвани или пренебрегвани. Поради това се обявяваме твърдо срещу връщането на хартиената бюлетина под каквато и да е форма, както и промените в Изборния кодекс. Заставаме твърдо срещу този начин на вземане на решения от такова значение", гласи още позицията на младите социалисти.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 11382 |17.11.2022 Мутафчиев скочи на Минеков: Не виждате агентите в своя кабинет, а коментирате назначенията в Народния . 0| 2699 |14.11.2022 Незаконните преминавания на външните граници на ЕС са скочили с над 70% . 0| 3204 |14.11.2022 Банкси изскочи с впечатляващи графити върху бомбардирани сгради в Украйна (СНИМКИ) . 2| 3137 |11.11.2022 Средната работна заплата у нас е скочила до 1787 лева

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads