Реклама / Ads
9| 6365 |16.05.2020 НОВИНИ

Младежкото обединение в БСП – София: Оставка на Тодор Чобанов!

.
Оставка на заместник-кмета на столицата Тодор Чобанов. Той е отговорен за нерешения проблем с недостига на места в яслите и детските градини в града. Това заявят в своя позиция младите социалисти от БСП – София по повод публикуваните резултати от тазгодишното първо класиране за прием в детските заведения.
 

„Официалната информация гласи, че кандидатствалите деца са 18 806. На първо класиране са приети по-малко от половината – 9 102. Свободните места, останали за второто класиране са малко над 3 000. Тези цифри показват, че повече от 6 000 деца няма да намерят място в общинските яслите и детските градини, посочват от МО на БСП в София – за тях нашата столица не е майка, а мащеха".

 

Младежите изтъкват, че здравните, икономическите и политическите последствия от пандемията, до която доведе разпространението на COVID-19, ще останат дълго след като светът се пребори със заразата. „Много българи, включително и софиянци, загубиха работата си. Част от тях са родители на малки деца. Освен, че се включиха в армията на безработните, те загубиха и шанс детето им да има място в детско заведение. Липсата на трудова заетост се отразява негативно на броя точки, нужни за класиране в ясла и детска градина. За много млади семейства, изпитващи финансови затруднения, ще се окаже непосилна задача да ползват услугите на части детски заведения", се казва в позиция. „Това нямаше да е така, ако в София имаше осигурено място за всяко едно дете", убедени са младите социалисти.

 

Те припомнят, че БСП – София многократно е настоявала за разрешение на проблема с яслите и детските градини в столицата. А Младежкото обединение неведнъж е алармирало за недостига на места в множество квартали на столицата. „За нас е изключително важно всяко дете да има своето място в детско заведение. Мнозинството в Столичния общински съвет имаше достатъчно възможности да се справи с този проблем. След 13 години управление на ГЕРБ, обаче, столицата все още е изключително лош пример по отношение на грижата към децата. За нас липсата на адекватни решения, свързани с този проблем повече от десетилетие, означава само едно – некомпетентност и безотговорност. Управляващите показват, че са абсолютно неспособни да се грижат за бъдещето на София и България – нашите деца", заявяват младите хора.

 

Според тях изграждането на достатъчно детски градини и ясли е възможно, ако има добра воля и отговорност от страна на управляващите Столична община.

 

„Като членове на ръководството на МО в БСП – София настояваме за незабавното оттегляне на доц. д-р Тодор Чобанов от поста заместник-кмета по „Култура, образование, спорт и младежки дейности", искат социалистите, защото той е отговорен за управлението на тези процеси.

 

„Настояваме за бързи и категорични действия от страна на управляващото мнозинство в столицата, с които проблемът с местата в детските градини и яслите най-после да бъде решен. Дължим го на децата!", категорични са от Оперативното бюро на Градския съвет на МО в БСП – София.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5168 |15.05.2020 Отново истерия с приема в ясли и градини в София: Близо 8000 деца са извън първо класиране . 1| 5029 |12.05.2020 Позиция на БСП - София: Системата ”ремонт на ремонта” в общината не работи . 15| 7413 |11.05.2020 Николай Марков: Нездрави са амбиции за обединение на мислещите хора на всяка цена . 30| 4921 |08.05.2020 Позиция на БСП – София: Долу ръцете от Паметника на съветския воин - костница на загиналите в Отечествената война!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads