Реклама / Ads
0| 3091 |22.03.2021 НОВИНИ

Много места са без ток заради тежкия сняг. Затворен е ”Троянският проход”

.
Заради падналия тежък сняг без ток са редица населени места в западната част на страната.
 

От електроразпределителното дружество ЧЕЗ посочват, че най-засегнати са районите на Кюстендил, Сливница, Своге, Враца, Мездра и Монтана.

Няма информация за трайно повредени електрически съоръжения, но работата на екипите се затруднява от непочистените пътища и това, че местата с прекъснато захранване в момента са недостъпни.

 

 

За по-бързото отстраняване на авариите се командироват хора и техника от други райони на страната. Без ток са 11 села в община Враца. Частични прекъсвания има в населените места в община Криводол и в мездренското село Върбешница.


30 екипа на ЧЕЗ работят за отстраняване на авариите, но обилният снеговалеж и труднодостъпните места забавят работата им. Очаква се до края на деня да бъдат отстранени всички повреди. 

 

Една трета от домакинствата в кюстендилското село Коняво, едно от най-големите в района, са без ток от от 4:00 часа тази сутрин, каза Кметът Даниела Божилова:

„Една трета от селото няма ток. Един трафопост е изключил, към 4:00 часа е изгаснал и, за съжаление, не дават информация кога ще бъде отстранена повредата….На ток се топлят (много от хората в селото – бел. ред.), а и тези, които са с парно, с пелетни камини няма как да бъдат пуснати. Изобщо голяма част са на студ“.

 

Скъсани проводници по трасето оставиха без електрозахранване Ново село и няколко съседни махали и села край границата със Северна Македония, каза експертът по управление при кризи при община Кюстендил Ивайло Чалъков:

„Работят екипите, ще го отстранят… В рамките на работния ден предполагам, че ще го пуснат“.

 

Обилният снеговалеж е довел до прекъсване на електрозахранването в около 20 села в Трънско. Ток е нямало и в отделни части на Трън, съобщиха от общината.  Екипи на ЧЕЗ работят по отстраняване на авариите. 
Без електричество от сутринта е град Чипровци и още няколко населени места в област Монтана. Областният управител на Монтана Росен Белчев обобщи за БНР:
"Все още без ток в община Монтана са Горно Церовяне, Доктор Йосифово, Студено буче и квартал "Кошарник" на град Монтана. И в община Берковица имаме 4 населени места, където все още не е възстановено електрозахранването".

 

Затворен за всички автомобили е най-високият старопланински проход - "Троянски". На места преспите достигат два метра и снеговалежът продължава.


Ограничено е преминаването на тежкотоварни автомобили над 12 т през проходите "Предел", "Превала" и "Рожен", както и по пътя Кюстендил - ГКПП "Гюешево".

 

Към 14 ч. е възстановено движението на моторни превозни средства над 12 т с ремаркета и полуремаркета по пътя Батак- Доспат, съобщи Пътната агенция.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 9956 |22.03.2021 Д-р Г. Тодоров пред Фрог: Шефът на болница „Св. Анна“ да подаде оставка заради изтекла невярна информация за проф. Чорбанов . 15| 3713 |22.03.2021 Йордан Божилов, бивш директор в МО: Заради шпионите НАТО може да спре информацията към нас . 0| 3220 |21.03.2021 Пътни блокади заради лошото време . 40| 6839 |21.03.2021 Господин Борисов, кампанията тече, а към Вас има много въпроси

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads