Реклама / Ads
17| 3187 |21.10.2022 НОВИНИ

Мнозинството се обедини около номинация на Рашидов за председател на НС

.
Вежди Рашидов
От името на мнозинството в Председателския съвет Вежди Рашидов е номиниран за председател на парламента. Това обяви Корнелия Нинова. Тя обясни, че е упълномощена от мнозинството да говори от парламентарната трибуна.
 

„От името на ГЕРБ, БСП, ДПС и „Български възход” издигаме номинацията на Вежди Рашидов”, каза Нинова.

 

"Нямахме единство, но постигнахме мнозинство. Упълномощена съм от мнозинството да предложа най-принципното нещо. Номинирам от името на 4 партии най-възрастния депутат Вежди Рашидов", обяви от трибуната лидерът на БСП.

 

Нинова призова най-накрая да започне работа 48-то НС.


"Продължаваме промяната" очевидно не участва в парламентарната аритметика.

 

Кирил Петков поиска почивка от името на парламентарната група.

 

Йордан Цонев заяви, че тъй като няма сформирани парламентарни групи, не важи правилото почивката да бъде давана задължително при поискване.

 

Имате желание да ръководите Народното събрание или го правите, за да защитите политическата криза?, попита Асен Василев от "Продължаваме промяната", като се обърна към Рашидов. Искаме 15 минути почивка. Има мнозинство за Рашидов. Ние нямаме желание да спрем това мнозинство. Искаме 15 минути. Как ще тръгне този парламент и как ще се управлява тази държава трябва да решим, каза още той.

 

Още не съм казал, дали ще стана председател. След вчерашното ми изказване, това е висока отговорност и ходене по лед. Да сложа на кантара кое е по-важно - мойта личност или българското общество, каза и Вежди Рашидов.

 

Неочаквано за нас бе, че тази номинация дойде от БСП. Затова искаме 15 минути, как ще гласуваме, каза Кирил Петков от ПП.

 

Четири парламентарни групи издигат Вежди Рашидов, за да може българският парламент да работи, взе думата и Георги Свиленски от БСП.

 

Поставен съм между чука и наковалнята. Малцинството трябва да отстъпва на болшинството, ще ви приканя към гласуване, каза Рашидов.

 

Мнозинството започна да се налага в зала. Но никой не е отменял правилника. Досега спазвахме всички решения на правилника. Но ако няма правилник, няма и председателски съвет. Ние от ДБ положихме усилия за компромис. Бяхме готови да предложим и своя кандидатура. Това не бе подкрепено. Но това мнозинство бързо излезе от добрия тон. Дано да бъда оборен, посочи Христо Иванов от ДБ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 4117 |21.10.2022 Проф. Ева Соколова: Путин не спи и за българските русофили пари винаги има . 0| 2864 |21.10.2022 Евролидерите с известен пробив около мерките за енергийната криза . 0| 2975 |20.10.2022 Тежка катастрофа образува задръстване на столичното Околовръстно . 5| 2663 |20.10.2022 Новата бежанска вълна увеличи с около 2000 украинците у нас

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads