Реклама / Ads
0| 2162 |30.07.2024 НОВИНИ

Мохамед Халаф: Усилията на международната общност са да убеди Нетаняху ударът по Ливан да не е разрушителен

.
Журналистът и преподавател Мохамед Халаф Източник: Стопкадър: БНТ
"Израелският отговор срещу Ливан ще бъде наистина много силен, трябва отсега да го чакаме, може да се случи във всеки един момент до петък, защото авиокомпаниите заявиха, че дотогава че няма да летят до Бейрут. Може би това ще бъдат различни атаки от двете страни. Въпросът е кога и къде".
 

Това мнение изрази в ефира на БНТ журналистът и преподавател Мохамед Халаф.

 

Според него в момента усилията на международната общност и по-специално на западните държави и САЩ са да убедят израелския министър-председател Бенямин Нетаняху ударът да не е разрушителен и да не засегне Бейрут.





"Ако гледаме какво се случва в САЩ, нещата са насочени в две направления - да бъдат ограничени действията на Израел и да няма отговор от Хизбула"", посочи специалистът.

 

Няма как Израел да не отговори на това, което се случи на Голанските възвишения, категоричен бе анализаторът.

 

"Имаше много викове сред хората и семействата на тези деца, които му казваха (на Нетаняху - бел.ред.) "чакаме да разрушите Ливан"."





Журналистът определи като "политически театър" заплахата на турския държавен глава Ердоган към Израел.

 

"Израел не е Азербайджан, нито Либия, нито Сирия. Тук става въпрос за други неща. Ние сме свикнали на тези заплахи между двете страни. Когато всичко свърши, пак ще видим как ще върнат посланиците, ще започне сътрудничество - икономическо, търговско, дори разузнавателно. Ердоган всъщност поднася натиска на обществото, което вижда какво се случва в Газа."





Халаф смята, че конфликтът между Израел и Хамас е в задънена улица и ще се проточи още дълго, защото нито една от страните няма да отстъпи от исканията си.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 2604 |30.07.2024 Бойко Найденов за взривовете край Елин Пелин: Всичко може да е станало. Не би трябвало да има водеща версия . 10| 2314 |30.07.2024 Георги Лозанов: ИТН нямат шанс за 3-я мандат. Създава се усещането за абсолютно безсмислени ходове на политиците . 1| 2166 |30.07.2024 Илия Проданов: Надяваме се до края на седмицата средствата по "Украинската помощ" да бъдат гласувани . 0| 2143 |30.07.2024 Огънят на българо-гръцката граница е обхванал близо 600 декара на наша територия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads