Реклама / Ads
20| 11399 |04.04.2021 НОВИНИ

Le Monde за Борисов: Никой не би оцелял след тези скандали, освен ”Тиквата”

.
Реномирани чуждоезични издание отблизо следят изборите у нас. Много авторитетни медии определят изборите като важни, посочват, че са в сянката на корупцията, а освен това идват след бурно обществено недоволство и протести срещу управляващите. Такива статии бяха публикувани преди дни в германски медии и агенции като Reuters и Euronews. Критични материали излизат и във френското издание Le Monde. От там се питат - кой друг освен ”Тиквата” би оцелял на власт след множество скандали...
 

Ето и статията:

 

Българското население е възмутено от начина, по който се управлява държавата, както и множеството скандали. Въпреки това премиерът Бойко Борисов има добър шанс да остане на власт след парламентарните избори в неделя.

 

Сценарият се повтаря почти всеки ден от Facebook профила на българския министър-председател, седнал зад волана на своя джип, рядка практика в Европа. Борисов обикаля магистрали, фабрики, централи или нови църкви в отдалечените места на страната. Слиза от джипа без маска, снима се, ръкува се, дава сакото си на работник, смее се с друг. И след това, подобно на Марлон Брандо в "Кръстникът" с изкривено лице, набръчкано чело и присвити очи говори за построения с точност до последния сантиметър тунел, водата или магистралата с най-добро качество и построените мост след мост.

 

Тези лайфове траят обикновено около 10 минути. Но правителственият началник на консервативния кабинет никога не приключва без да се плъзне по линията на клиентелизма и да спомене всички пари, които държавата дава на по-уязвими групи.

Така протича и цялата предизборна кампания на Борисов. 61-годишният мъж е премиер на страната от 2009 г. почти без прекъсване.

 

Ако изборите потвърдят онова, което прогнозират всички социолози, очаква се мъжагата с физика на двукрилен гардероб, бивш каратист и бодигард да остане на власт още четири години. 

 

След оттеглянето на германския канцлер Ангела Меркел от властта в Германия, Борисов на практика ще се превърне в най-дълго управлявалия европейски лидер. Това вероятно е постижение за човек, който е заобграден от толкова много скандали.

 

Кой друг би оцелял на поста, след като в публичното пространство изтичат снимки, на които се вижда как той спи гол, пистолет на нощното шкафче и пачки от 500-еврови банкноти в чекмеджето? Кой би оцелял сред постоянна корупция, накарала хиляди българи да заминат в чужбина и изкарали на улицата хиляди граждани, изразили недоволството си срещу управлението през лятото на 2020 г.? Кой би устоял на отмъщението на разочаровани олигарси, които вадят компромат след компромат? Най-вероятно никой. С изключение на “Тиквата”, както го наричат неговите сънародници. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 23| 8468 |02.04.2021 Politico за Борисов: Заменя медийния прожектор с Facebook и ”селски чар” . 31| 4597 |02.04.2021 Борисов: Ако имахме държавен глава и изборите бяха след седмица, щяхме да сме по-спокойни . 12| 5706 |01.04.2021 Д-р Чобанова към Борисов: Ластиците са нещо много хубаво, когато сте във фитнеса и трябва да правите мускули . 8| 4449 |31.03.2021 Людмил Станев към Борисов: Вместо да обикаля с джипа, нека да се качи на една линейка с мен

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads