Реклама / Ads
2| 8348 |04.02.2010 НОВИНИ

Монета от 5 стотинки погубила 18 души на Бакаджика

.
Гвоздей, тел и монета от 5 стотинки, поставени вместо важни части, били открити в автобуса-убиец - това показва автотехническата експертиза по делото за катастрофата на Бакаджика край Ямбол. По време на изслушването в съдебната зала адвокатката на шофьора на автобуса колабира.
 



Съдът  изслуша специалистите, които са изготвили петорна автотехническата експертиза. Цели 90 страници съдържа експертното становище, което е довело до срамни резултати.

Автобусът е бил неизправен, категорични са спецовете, някои от които са били експерти и по делото за трагедията на река Лим. 23 процента е била спирачната ефективност при задължителни 48 процента. Ръчната спирачка не е работела, задните колела не са били регулирани. За шест месеца назад не са били правени никакви действия по спирачната система, е констатацията на експертите.

По време на изслушването адвокатката на шофьора на автобуса, причинил смъртта на 18 души на Бакаджика, колабира в съдебната зала. На мястото бе повикан екип на спешна помощ и жената бе изведена от залата.

Делото за катастрофата на Бакаджика край Ямбол започна на 1 февруари и по предварителни разчети трябва да продължи 5 дни. Днес е четвъртото заседание. За смъртта на хората са обвинени собственикът на автобуса Слав Славов и шофьорът Господин Господинов. На 28 май 2009 г. по време на събора за Спасовден автобус „Чавдар" помете множеството - бяха убити 18 и ранени 13 души.

Frognews.bg припомня, че 18 души станаха жертва на катастрофа с автобус край Ямбол на връх Спасовден.

Мястото на трагичния инцидент е местността Бакаджик, където стотици се бяха събрали за най-големия събор на тракийските дружества у нас.

Катастрофиралият автобус "Чавдар-Сетра" е на 20 години, но преди да потегли по пътя от „Дружба" към Ямбол е минал на преглед, при който е установено, че е технически изправен. В него са пътували 19 души от Дома за стари хора в Ямбол. Водачът е 60-годишен мъж, също от Ямбол, на когото резултатите от кръвната проба показаха 0,29 промила алкохол в кръвта.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4820 |04.02.2010 Спартан връща ранените от Кандахар в България . 2| 4887 |04.02.2010 Болници завлекли фирми-доставчици с 150 млн. лева . 17| 17697 |25.12.2012 Благословена да е Коледа, Бог се роди! . 12| 7667 |06.11.2010 Задържаха бандит при обир на банка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads