Реклама / Ads
6| 4671 |28.12.2016 НОВИНИ

Москов хвалипръцко: Направил реформата в болниците за 2 вместо за 10 години

.
Петър Москов
За следващата година са осигурени повече средства за здравеопазването. Това трябва да се случва всяка година. Трябва да има по-голям контрол и правила при изразходването на тези пари. Точно това правихме през последните две години. Това каза пред БНТ здравният министър в оставка Петър Москов.
 
Държавата си търсеше парите и правеше всичко възможно да се спре източването на здравната каса. Благодарение на това успяхме да закупим много модерна медицинска техника. За първи път тази година нямаше неодстиг на направления за острите случаи. Тези тенденции са хубави и задължително трябва дас продължат, каза още Москов.

Това, което не се случи в болниците за десет години, ние го направихме за две. Рамката е сложена. НЗОК работи по ясни правила за това с кои болнични заведения да сключва приоритетно договори. В момента възнаграждението на лекарите зависи от броя пациенти по клинични пътеки. Заплатата ми зависи от количество, а не от това дали съм бил в болницата, как съм си свършил работата. През януари ще представим окончателните резултати от реалните стойности на всяко едно лечение. Нещата ще влязат в рамка. Ние сме първото правителство, което увеличи средствата за доболнично лечение. Сега заради грипът, ако отидем при личния лекар, няма да има проблем да си вземем направление, похвали се със свършеното той.

Касата вече има инструмент да прецени и прецеди реалните си партньори, категоричен беше Москов. Много се изговори за електронния идентификатор. Той беше в сила за две седмици. През това време се случиха три неща: правителството подаде оставка, БСП обявиха, че ще премахнат идентификатора и съдът се произнесе по темата. За тези две седмици парите, които се източваха от болниците, намаляха рязко. Точка. Това е, което мога да кажа по темата, заяви Москов.

При лекарствата също трябва да се въведат правила и прозрачност. Първото е всички търгове да станат електронни. С въвеждането на правила и норми ще върнем нещата към нормалния им ход, допълни министърът в оставка.

Ако историята с изключването ми от ДСБ не беше толкова тъжна, щеше да е смешно. Недопустимо е да се прави такъв другарски съд. Комунистите, БСП не си позволяват да правят такива неща. Тъжно ми е, но моят род е свикнал с подобно отношение. В следващия парламент се надявам да има подобна конфигурация като сегашното правителство - ГЕРБ, РБ и ПФ. Другото е нещо между БСП и ДПС, което ще бъде пагубно за държавата, прогнозира Москов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 5704 |23.12.2016 Изключеният от ДСБ Москов: Стягах бохча за интерниране . 2| 3859 |22.12.2016 Експлозия в московско метро, двама ранени . 0| 3825 |20.12.2016 Московски: Кука на теглич е пробила цистерната в Хитрино . 4| 4578 |19.12.2016 ДСБ изключи Петър Москов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads