Реклама / Ads
17| 4337 |09.12.2014 НОВИНИ

Москов: Аз ли съм виновен, че казах проблема?

.
Mинистърът на здравеопазването д-р Петър Москов Източник: Булфото
За мен е чест ДПС да ми искат оставката, каза министърът на здравеопазването Петър Москов в отговор на призива, който отправи от парламентарната трибуна колегата му от ПГ на ДПС Тунчер Кърджалиев.
 
„Преди три дни казах, че ще направя всичко по силите ми да гарантирам сигурността на екипите на Спешна помощ. Ще трябва цялото общество да осигури сигурността в Спешна помощ, защото те работят за цялото общество. Това с какви думи съм го казал е отделен въпрос. И аз моля за извинение, ако съм обидил някого, но аз стоя зад смисъла на тези думи", заяви в НС Москов и добави: „Казах истината."

От началото на годината има 227 нападения , ¾ от тях са в цигански махали. Аз съм виновен, че го казвам, и ако не го кажа, проблемът няма да съществува, така ли е?", попита министърът.

„Когато се случи това нещо, лекарски екип на следващия ден не може да помогне на други граждани. Хората, които са преценили да бъдат фронта на това здравеопазване, няма да искат да отидат там, защото ще бъдат бити", посочи Москов. „Правата в едно общество вървят с отговорностите и те трябва да бъдат равни за всички. Ако във вашия дом дойде някой и реши да ви бие, това проблеми ли е или има право?", запита Москов и допълни, че това се случва с лекарите от Спешна помощ.

По думите му навсякъде, където има такива инциденти, Спешна помощ ще отива след осигуряване на защита и посочи, че не става дума само за ромски гета, като даде пример със случая в Исперих, когато побойникът е българин.

Смисленият разговор е защо сме в това състояние - защото в сериозна част от тези гета - държава няма. Няма я от много години, защото вие от ДПС имате ангажимента да представлявате тези роми, но да стъпи законността в тези гета, нямате ангажимент", отвърна Петър Москов на обвиненията на депутатите от ДПС.

Министърът припомни, че вчера след среща с вътрешния министър е подписано споразумение за съставяне на план за действие и е изготвена карта с местата, където се случват инциденти, като на тези места полицията ще оказва съдействие за сигурността на Спешна помощ.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 32| 5618 |09.12.2014 П. Москов: А тези, които бият лекари, да не са антифашисти?! . 15| 4263 |08.12.2014 БХК скочи на Москов: Мислите му би трябвало да са погребани с трупа на Хитлер . 31| 6140 |07.12.2014 Петър Москов: Спешни медици няма да влизат в ромските махали . 3| 4230 |05.12.2014 Москов: Ще търсим подкрепа за парламентарна комисия „Кой”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads