Реклама / Ads
6| 5681 |22.08.2012 НОВИНИ

Московски: Ще се увеличат цените на влакове, тролеи и трамваи

.
Ивайло Московски
Това щяло да стане заради скъпия ток, но пък скъпият бензин въпреки това щял да пренасочи хората към градски транспорт. Макар и повишени, цените щели да са поносими.
 

В цената на горивото, което ползва крайният потребител, за съжаление,  влизат цената на суровия петрол, ДДС, акцизи и още много фактори, каза по НТВ министърът на транспорта Ивайло Московски. Държавата може да влияе само върху акциза, но той и без друго е най-ниският в Европа, а акзината политика е общностна политика. Държавата обаче може да създава възможности за алтернативни транспортни, като влака, напр., обясни той.

Нормално е да се увеличи използването на влакове, тролеи, трамваи, метро, но и техните цени ще се увеличат. То обаче нямало да е такова, че да отблъсне хората.

Сега трябва да се преструктурират задълженията на БДЖ, след като ги намалихме; плащаме си редовно, но не можем да ги покрием само с вътрешен ресурс. Дай боже да мине успешно приватизацията на "Товарни превози", каза той и каза, че до 3-4 г. дружеството можело да изглежда по друг начин.

В БДЖ служителите ще останат с безплатни карти, но само в направленията, в които работят, ще се ограничат и картите за семействата им, което ще има косвен ефект.

Ще се подновява подвижният състав в България; могат да се изпозват за това и европари; ще има логика да се закупят бързи влакове, инфраструктурата ще го позволява. Ще се обновяват и гари, обеща Московски. До броени дни стартира процедурата за гара София, гара Бургас и гара Пазарджик, ще се продължи и с други.

Метрото е уникален проект, ще продължи да се финансира по различни фондове. Ако спазваме принципите на програмните периоди, пари ще има.

Цените на шофьорските курсове скачат нормално заради разходите на автомобила и цените на горивата. Корупцията при изпитите е спряназаради електронната листовка, смята Московски.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 6930 |19.08.2012 Трайчо Трайков знаел как да се свалят цените на горивата . 46| 5424 |18.08.2012 Ивайло Московски: Трудно можем да влияем на цените на горивата . 12| 5857 |14.08.2012 Мирослав Найденов: Цените на стоките са полудели . 49| 6302 |12.08.2012 "Тайно и полека" цените пораснаха отново

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads