Реклама / Ads
1| 6262 |20.05.2011 НОВИНИ

Московски: Цветков трябваше да се бори за по-добри позиции в ЕС

.
Ивайло Московски
„За мен Цветков остана до известна степен неразпознаваем за партньорите от Брюксел. България като член на ЕС има необходимост всички членове на кабинета да бъдат много активни, тъй като става дума за позиция на страната в Европа. Цветков трябваше да се бори за по-добри позиции на България в Европа”, каза новият транспортен министър Ивайло Московски на пресконференция днес.
 

„Не съм имал конфликти с Александър Цветков. В процес на работата винаги има различни гледни точки, но когато е могло, сме уеднаквявали позициите“, поясни още Московски. Той обясни, че първо е разговарял с вицепремиера Симеон Дянков за ситуацията в министерството, а в сряда премиерът Бойко Борисов му е обяснил, че той ще е номинацията за министър на транспорта.

Основна и голяма промяна в политиката на министерството няма да има, заяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията. Политиката на министерството никога не е била определяна еднолично от Александър Цветков. Тя е била продукт на колективна работа. Считаме, че политиката е правилна, като това, което трябва да се направи, е да се ускорят всички действия от всички сектори, обясни Московски.

През последните няколко години се случват неща, които никога не са се случвали в сектор „железници” и те ще доведат до много положителен ефект, каза новият транспортен министър. „Заедно със Световната банка ще бъде подписан много скоро договорът за заем. Няма конфликт между това, че едната банка кофинансира проектите, а другата финансира реформите. С подписването на този договор, ще се ускори реформата в БДЖ, каза Московски.

Ще се действа в максимално бърза степен за всичко, свързано с ОП „Транспорт“. Московски изтъкна, че към момента по ОП „Транспорт“ са разплатени 11% от средствата, а 54 %от целия бюджет на програмата са договорени.

Елементът, където можем да се намесим, е управлението на самите проекти, в АПИ вече са изградени модели за проектно управление, в НКЖИ съвместно с ЕИБ се подобрява управлението на проектите, отбеляза още новият транспортен министър. Той обясни, че и като министър ще продължи да отговаря за усвояването на средствата от оперативните програми в сектора. Вероятно ще има малко разместване в ресорите на неговите заместници.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 5871 |19.05.2011 Ив. Московски, най-младият в кабинета: Ал. Цветков остана неразпознаваем за ЕК . 1| 4933 |18.05.2011 Ал.Цветков не е бил интересен на ДАНС . 1| 6098 |31.03.2011 Aл.Цветков удари нелегалните превози . 6| 4546 |24.03.2011 Ал. Цветков: Този месец цените на горивата няма да мърдат

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads