Реклама / Ads
18| 3997 |12.03.2023 НОВИНИ

Москва бди над най-богатите, използва малцинствата за войната в Украйна

.
Източник: личен архив
Руското ръководство до голяма степен предпазва богатите хора и жителите на големите градове от последиците от нахлуването в Украйна, сочи анализ на британското министерство на отбраната, съобщи ДПА.
 

"Тъй като Русия продължава да понася изключително тежки загуби, въздействието се различава драстично в различните региона на страната", се казва в анализа. "Пропорционално на населението им, най-богатите градове Москва и Санкт Петербург са останали сравнително незасегнати. Това важи с особена сила за семействата на елита в страната".

 

В голяма част от източните региони човешките загуби, като процент от населението, вероятно са тридесет пъти повече, отколкото тези в Москва, твърди британското ведомство.

 

"На някои места етническите малцинства са най-потърпевши, в Астаханска област около 75 процента от човешките загуби са от малцинственото казахско и татарско население", заяви министерството.

 

"Макар руското министерство на отбраната се опитва да се справи с продължаващия недостиг на личен състав, изключването на по-заможните и по-влиятелни елементи на руското общество най-вероятно ще остане основен фактор", се казва в текста.

 

Междувременно в Киев отоплението и електроснабдяването отново работят след руската атака с голям брой хиперзвукови ракети "Кинжал", съобщиха местните власти.

 

"Кинжал" е руска хиперзвукова балистична ракета способна да носи ядрен заряд, която може също да носи и конвенционални бойни глави, каквито бяха използвани при нападението в Киев. Твърди се, че обхватът ѝ е 3000 км., отбелязва ДПА.

 

"Електричеството и водата отново са налични във всички части на града. Инфраструктурата на столицата работи в нормален режим", съобщи военната администрация.

 

По-рано днес кметът на Киев Виталий Кличко заяви, че системите за отопление на града са изцяло възстановени.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 3473 |12.03.2023 Д-р Ненков: Руснаци използват името ми за фалшиви реклами на лекарства . 5| 3188 |09.03.2023 Хакерска атака предизвика паника в Москва, медии започнаха да бълват новини за въздушна тревога . 4| 3301 |06.03.2023 Заобикаля ли Москва санкциите за внос на авангардни технологии за войната? . 12| 4114 |02.03.2023 Москва: Украински диверсанти водят бой в Брянска област! Киев: Провокация - класическа, преднамерена!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads