Реклама / Ads
0| 2772 |26.01.2023 НОВИНИ

МРРБ с информация към Службите по геодезия, картография и кадастър

.
С промяна в Устройствения правилник на Агенцията по геодезия, картография и кадастър 7 щатни бройки от общата и специализираните дирекции на централната администрация се прехвърлят към териториалните ѝ звена - службите по геодезия, картография и кадастър, съобщиха от Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

С увеличаване на персонала на службите по геодезия, картография и кадастър ще се намали натовареността на служителите. Това ще доведе до по-високи ефективност и качество при изпълнение на дейността, а това ще повиши и удовлетвореността на потребителите на кадастрални услуги, коментират от ведомството.

 

В средата на октомври минала година служителите на Агенцията протестираха с искане за ръст на възнагражденията им с минимум 20 процента. В началото на ноември правителството одобри вътрешнокомпенсирани промени на утвърдените разходи по политики и програми в бюджета на Министерството на регионалното развитие и благоустройството за 2022 г. С постановлението се предвижда намаляване на утвърдените разходи по програма "Ефективна администрация и координация" с 1 200 000 лв.

 

Увеличават се утвърдените разходи по две политики. С 1 000 000 лв. се увеличават разходите по бюджетна програма "Стратегическо планиране на регионалното и пространственото развитие, децентрализация и териториално сътрудничество". С 200 000 лв. се увеличават средствата по политиката за подобряване на инвестиционния процес, поддържане, модернизация и изграждане на техническата инфраструктура, бюджетна програма "Устройство на територията, благоустройство, геозащита, водоснабдяване и канализация".

 

С промените в бюджета на МРРБ ще се компенсира недостигът на средства по отделните политики и програми, включително за възнаграждения на служителите на Агенцията по геодезия, картография и кадастър и осигурителни вноски към тях.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 2796 |24.01.2023 Шефът на ДАНС: През юли 2022 г. постъпи информация за съмнителни финансови операции на ”Нексо” . 28| 22170 |16.01.2023 Бойко Рашков потвърди информацията на ФрогНюз за Младен Маринов . 0| 2749 |14.01.2023 МРРБ взе проби за проверка на качеството на ремонтите в центъра на София . 1| 2719 |13.01.2023 МРРБ ще провери как върви ремонта на столичната улица ”Граф Игнатиев”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads