Петък, 19 Януари 2018, 15:37
Frognews
12| 6218 |09.10.2013

В МВР си докарват тлъсти заплати от извънреден труд

.
Експерти от МВР са полагали извънреден труд и са получавали пари за това. „Няма такава заповед. Но има заповед, която съм издал, която въвежда ред при полагането на извънреден труд". Това заяви пред журналисти в парламента министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев.

Йовчев уточни, че са установени фрапиращи случаи. „Има едно много сериозно перо от бюджета, което отива за извънреден труд. Оказа се, голямата част от тези пари, не говоря за патрулните полицаи, тези, които се занимават с охранителна работа или тези, които извършват оперативно издирвателна дейност, а хора, които необяснимо защо са полагали извънреден труд и са плащани средства за това. И те са много неравномерно разпределени. Има служители, които без да има защо, са докарвали една заплата, която е един път и половина над основната заплата", каза Йовчев. Той уточни, че това са служители на високи експертни длъжности и ниски ръководни. Тези служители са единици. Спрямо тях се водят дисциплинарни производства.

„Ще наложим ред. Внедряваме система, с която много по-ефективно ще управляваме ресурсите. Първата стъпка е да наблюдаваме какво се случва с бюджета и с тези средства", заяви вътрешният министър.

По повод бюджета на МВР Йовчев заяви: „Бюджетът на МВР ще изглежда така, че като извадим средствата, които бъдат прехвърлени към ДАТО и средствата, които ще бъдат прехвърлени към ГДБОП към ДАНС няма да надвишава това, което е било преди. Този бюджет, който гледахме за 2012 и 2013 г. за МВР, не е реален бюджет, защото многократно са правени актуализации и са отпускани средства за МВР. Ние в момента започнахме с една дупка от около 93 млн. лв. имаме преструктуриране, намаляване на разходите с повече от 20%, намаляване на състава ще имаме до края на годината и в първото шестмесечие на другата година и това ще бъде един реален бюджет, който ще изпълняваме. Само като пример: средствата, които бяха предвидени за гориво за МВР, бяха 9 млн. лв. в Бюджет 2013, а реално те са над 30 млн. лв. Има наредба, според която трябва да има 16 млн. лв. за храна на служителите, които не бяха предвидени в бюджета".

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Министър Адемов посочи вариантите за вдигане на заплатите 10| 3994 |07.10.2013 . Миков наказа ГЕРБ без заплати 41| 5419 |27.09.2013 . До 6 заплати вземат работниците при фалит на рабтодателя 8| 4499 |18.09.2013 . КНСБ: Миньори ще трошат фотоволтаици,за да си запазят заплатите 23| 4636 |17.07.2013

КОМЕНТАРИ

Реклама
Реклама
Реклама

БЛОГОВЕ

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Разбрах