Реклама / Ads
12| 7242 |09.10.2013 НОВИНИ

В МВР си докарват тлъсти заплати от извънреден труд

.
Експерти от МВР са полагали извънреден труд и са получавали пари за това. „Няма такава заповед. Но има заповед, която съм издал, която въвежда ред при полагането на извънреден труд". Това заяви пред журналисти в парламента министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев.
 

Йовчев уточни, че са установени фрапиращи случаи. „Има едно много сериозно перо от бюджета, което отива за извънреден труд. Оказа се, голямата част от тези пари, не говоря за патрулните полицаи, тези, които се занимават с охранителна работа или тези, които извършват оперативно издирвателна дейност, а хора, които необяснимо защо са полагали извънреден труд и са плащани средства за това. И те са много неравномерно разпределени. Има служители, които без да има защо, са докарвали една заплата, която е един път и половина над основната заплата", каза Йовчев. Той уточни, че това са служители на високи експертни длъжности и ниски ръководни. Тези служители са единици. Спрямо тях се водят дисциплинарни производства.

„Ще наложим ред. Внедряваме система, с която много по-ефективно ще управляваме ресурсите. Първата стъпка е да наблюдаваме какво се случва с бюджета и с тези средства", заяви вътрешният министър.

По повод бюджета на МВР Йовчев заяви: „Бюджетът на МВР ще изглежда така, че като извадим средствата, които бъдат прехвърлени към ДАТО и средствата, които ще бъдат прехвърлени към ГДБОП към ДАНС няма да надвишава това, което е било преди. Този бюджет, който гледахме за 2012 и 2013 г. за МВР, не е реален бюджет, защото многократно са правени актуализации и са отпускани средства за МВР. Ние в момента започнахме с една дупка от около 93 млн. лв. имаме преструктуриране, намаляване на разходите с повече от 20%, намаляване на състава ще имаме до края на годината и в първото шестмесечие на другата година и това ще бъде един реален бюджет, който ще изпълняваме. Само като пример: средствата, които бяха предвидени за гориво за МВР, бяха 9 млн. лв. в Бюджет 2013, а реално те са над 30 млн. лв. Има наредба, според която трябва да има 16 млн. лв. за храна на служителите, които не бяха предвидени в бюджета".
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 4997 |07.10.2013 Министър Адемов посочи вариантите за вдигане на заплатите . 41| 6550 |27.09.2013 Миков наказа ГЕРБ без заплати . 8| 5452 |18.09.2013 До 6 заплати вземат работниците при фалит на рабтодателя . 23| 5575 |17.07.2013 КНСБ: Миньори ще трошат фотоволтаици,за да си запазят заплатите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads