Реклама / Ads
2| 2152 |23.07.2024 НОВИНИ

МВР кара нови фургони във Воден, след като предложи на хората подслон със счупени мивки и тоалетни

.
Започнаха да пристигат фургоните, в които ще бъдат настанени хората от село Воден, останали без дом след опустошителните пожари. Те обаче ще трябва да бъдат ремонтирани, защото са използвани и в някои от тях има мухъл.
 

Доставените и монтирани фургони за временно настаняване са за смяна на водопроводните тръби, има също така счупени мивки и тоалетни. Освен това те не са оборудвани.   





Вчера министърът на вътрешните работи Калин Стоянов каза, че до края на днешния ден трябва всички 15 жилищни контейнера да пристигнат в село Воден. Той поясни, че са осигурени телевизори, печки, бойлери и перални. 

 

Късно снощи обаче стана ясно, че вече доставените седем фургона ще бъдат сменени с чисто нови, за да не се налага тепърва да се ремонтират на място.

 

На хората, които са останали без дом след пожарите, е било предложено да бъдат настанени в бежанския лагер в Елхово. Те обаче са предпочели да останат в село Воден.


„Държавата има пари. Правителството трябва да отдели 1,5 млн. лв. за възстановяване на къщите. Бълха ги ухапала“, каза Златка Янева от с. Воден.


Новите фургони ще бъдат позиционирани в дворовете на хората с изгорели къщи. Пострадалите още вчера обаче заявиха, че искат помощ от държавата, за да възстановят домовете си.

 
Междувременно много доброволци вече работят на терен, за да помогнат на пострадалите в разчистването на опожарените дворове. Всеки ден там пристигат и бусове с дарения – предимно с храна и вода.   


Добрата новина е, че огнищата в района на селото са потушени и ситуацията е спокойна. Въпреки това в центъра на населеното място остава дежурна една пожарна кола.





Интернетът продължава да е нестабилен, въпреки обещанието на мобилните оператори да инсталират нови клетки, за да се подобри обхвата на мобилните телефони. Припомняме, че това беше основната причина за несработването на системата за ранно известяване BG-ALERT.


Живеещите в района твърдят, че обхватът е бил добър само докато представителите на властта са били на посещение в село Воден. След това сигналът отново изчезнал.  

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 2171 |23.07.2024 Oпасност от мълнии - как да се пазим? . 2| 2205 |23.07.2024 След удар от мълния: Загиналите баща и дете са били опитни в планината, но не са имали шанс . 30| 4291 |23.07.2024 "Тъй ми се иска да взема всички отровени от пропаганда хора, да ги закарам на фронта и да видят какво означава “руски мир” . 5| 2220 |23.07.2024 Камала Харис привлече нужната подкрепата, за да бъде кандидат на демократите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads