Реклама / Ads
16| 6583 |20.04.2018 НОВИНИ

МВР ослепя като Темида

.
Шефът на МВР и други полицейски началници се появиха с превръзка на едното око. Почти като някой стар пират от роман на Стивенсън или пък смелия и непобедим Зоро... Нашите ”герои” обясниха, че така изразявали съпричастност към ранената полицайка.
 

 

Повече напомняха обаче едноокия мафиотски бос Масимо Карминати, заради сходства в действията...

Така или иначе пиарското недомислие изглеждаше като гавра на фона на окаяното положение, в което от години се намира вътрешното ведомство и неговите служители. Странно защо Радев не нахлузи скъсаните кубинки на полицаите, с които са принудени да вървят и в студ и в пек. Защо не се снима с безобразните им униформи, купени  от пазара „Илиянци“?!  Защо не отиде да поработи в някое районно управление, за да види при какви безобразни условия работят хората му? Радев трябва много да е гневен на онзи, който му е подказал да влезе в този цирк. Но не защото го е направил едноок, а задето не му е завързал и двете очи. Така щеше още повече да се доближи до реалността. Факт е, че  Валентин Радев подминава много нелицеприятни проблеми. Един от тях е,  че на възлови позиции са сложени зависими и страхливи хора. Друг е, че редовите полицаи са демотирани и с „четири очи“ гледат да избутат някак си работния ден, за да си идат. Прави се на сляп и пред купищата професионални провали, които са следствие на мракобесната кадрова политика в МВР. Радев не скача и срещу толерирането на гъзелизците, натегачите и трепетликите, с които се е обградил. Простил е на тези, които преди години са работили за престъпни босове.

 

Експертите в областта на националната сигурност казват, че работата на вътрешния министър е даизгражда системите така, че независимо от човешките грешки и непредвидените фактори, те да стават още по-устойчиви. За жалост нищо подобно не се случва. По пътищата ни умират много повече хора, отколкото в горещите точки на света.  Апаши продължават да измъчват възрастните хора по селата. Някои от тях дори загубиха живота си. Многобройните телевизионни репортажите за оглозганите  от крадци села най-много да доведат  до падането на някоя и друга „непотребна“ вече началническа глава. И нищо повече.  Една колежка написа по повод маскения бал на МВР: Тези снимки са прекрасен пример, че у нас не само Темида е сляпа...

Г-н Радев, ранената полицайка е нормален човек и със сигурност е принудена да търпи всички изброени по-горе неволи, които вие сте загърбили. Попитахте ли се, преди да си сложите превръзката, дали тя има нужда от такава показност?! Попитахте ли се изобщо дали един ден  няма да се срамувате от този зле скалъпен и същевременно много тъжен спектакъл?

 

Фрог нюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 11511 |19.04.2018 Само във Фрог: Прокуратурата бяга като дявол от тамян кой даде подкупа на кметицата . 8| 5322 |19.04.2018 Прокурорът Гешев: Нали искахте да е като в Румъния - ето ви с кметицата . 7| 7172 |18.04.2018 Бащата на шофьорката от „Тракия“: Отгледахме отговорен човек, третират дъщеря ни като опасен престъпник . 5| 6569 |17.04.2018 Служители на НАП: Ръководството работеше като едноличен търговец

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads