Реклама / Ads
4| 5668 |27.06.2009 НОВИНИ

МВР продължава да празнува

.
Министерството на вътрешните работи и днес отбелязва професионалния си празник.
 
Тържествата по повод 130-та годишнина започнаха на 26-ти юни с издаването на юбилейна марка. Поради предстоящите парламентарни избори, които “заеха” датата на 130-ия му рожден ден (5 юли), МВР изтегли честването на юбилея на 26-ти и 27-ми юни.

Днес, на тържественото поднасяне на венци пред Паметника на незнайния воин, където се бяха събрали всички официални гости, ръководството на вътрешното ведомство и министър Михаил Миков, стана ясно, че въпреки празника, що се отнася до полицейските заплати, няма повод за нова радост. По думите на Миков заплатите в министерствата са били увеличени от началото на годината с 5%, но „за съжаление, няма повод да се дават радостни обещания за ново увеличение”. Министърът обща да  довърши започнатото и в тази връзка обяви какво ще бъде открито през следващата седмица от страна на ведомството. „Следващата седмица ще бъде открита новата сграда на Досъдебно производство, ДНК-лаборатория, която е изключително нужна за техническата въоръженост". През следващата седмица ще бъде пусната и експериментална демоверсия на новите документи за самоличност с биометрични данни, което според министър Миков ще помогне на България да заеме мястото си сред другите страни от ЕС, ще облекчи работата на служителите на МВР и ще ги направи по-силни в борбата с престъпността.

За днешния, съботен ден е насрочен и хепънинг в Борисовата градина. Гражданите и гостите на столицата са поканени да се забавляват заедно със служителите на реда в пространството между детската площадка и езерото с лилиите. За всички тях е ще пеят “Ъпсурт”и Лора Караджова. Подготвени са и атрактивни демонстрации. Новите си автомобили и мотори ще покажат служителите на столичния КАТ, жандармеристи ще демонстрират тактики за задържане, а водещи състезатели от полицейския карате клуб – техники за самозащита.

 Най-малките гости на хепънинга могат да видят обучени служебни кучета и да се качат на полицейски кон. Те ще наблюдават и какво са научили от пожарникарите децата от отрядите “Млад огнеборец” и да опитат сами стрелба по мишена с водна струя. Викторина с награди и много настроение с представителния духов оркестър на Академията на МВР обещават още организаторите.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 5050 |05.06.2009 Безработицата продължава да расте . 0| 4993 |25.03.2009 Празнуваме благата вест за идването на Спасителя . 7| 7045 |09.03.2009 Днес еврейската общност празнува Пурим . 2| 4830 |09.03.2009 Продължава световният икономически трус; прогнозите - мрачни

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads