Реклама / Ads
17| 6808 |18.12.2011 НОВИНИ

МВР работело против жертвите на Наглите

.
Красимир Цанев
Мишок, който като има силни хора край него, става плъх. Така студентът Илиан Цанев, една от първите жертви на Наглите, характеризира своите палачи в студиото на ТВ 7.
 

  

Младежът, който още не може да преодолее шока от 7-те седмици прекарани в плен, разкри, че в съдебна зала е познал гласа на един от тези, който го е държал в плен. Той каза, че все още няма представа къде са го държали, а контактите му с бандитите били словесно ограничени.

 

И до ден днешен не можем да намерим отговор на въпроса защо са белязали точно нас, защо нашият син беше определен за отвличане, попита в студиото бащата Красимир Цанев.

 

Според него най-жестокото било, че по време на съдебния процес срещу Наглите жертвите не виждали в очите им никакво разкаяние. Един от подсъдимите даже му махал и му се усмихвал.  

Подобно нагло поведение имали и някои от адвокатите на бандитите.

 

Красимир Цанев, който е сред учредителите на гражданското сдружение “Св.Георги”, обявило се в защита на жертвите на организираната престъпност, изрази убеждението си, че непосредствено след отвличането на сина му МВР не е работило в полза на жертвите, а е бездействало. Даже на моменти  е имал усещането на моменти, че работят и против тях. Цанев обясни, че още при първите показания, които е дал, е обяснил кои хора са били в момента на отвличането на сина му, но никой не се е заинтересувал от информацията му. По-късно посочените от него лица се оказват на подсъдимата скамейка.

 

Бащата разказа и за парадоксален случай, при който информирал разследващите от СДВР за грешки, които допускат наглите при опит да им бъде предаден откупа от 3 милиона. Тогава един от полицейските инспектори му отвърнал: Не се притеснявайте, следващия път те сигурно ще си коригират грешките и действията.

 

Сигурен съм, че от МВР е имало изтичане на информация към Наглите и затова имам много косвени доказателства, твърди Красимир Цанев.

 

Той е убеден, че обществото се осъзнава и рано или късно ще въстане срещу организираната престъпност и срещу пипалата, които тя е пуснала в различни сфери на обществото.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4884 |13.12.2011 ДКЕВР против скока на цената на газа . 22| 5437 |10.12.2011 Тръгват ШШШ- Шумни Шествия против Шистовия газ . 24| 5973 |10.12.2011 Майките на жертвите от "Соло": Изпълнява се поръчка с тази присъда . 0| 6150 |06.12.2011 Жертвите на организираната престъпност се обединяват в движение „Св. Георги”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads