Реклама / Ads
11| 6241 |19.05.2021 НОВИНИ

Г-н Рашков, а рокади в Плевен кога?

.
Камера ”хвана” как Мечката дава плик на полицейския началник Цветомир Илиев Източник: НТВ
В плевенската полиция ситуацията не е по-розова от тази в пловдивската. И това би трябвало да се знае от новия зам.-министър на МВР Венцислав Катинов, който не само живее в града, но и е оглавявал тази структура. Което означава, че отлично знае какво се върши там и кой кое е.
 

От близо две години медията ни разказа за чудовищна зависимост между ченгета на високо ниво и местния ъндърграунд в лицето на бандата на „Мечката“. В десетки публикации разкрихме как престъпници и блюстители на реда са действали в сговор, като са подхвърляли дрога на този или онзи, за да бъде „нареден“, казано на полицейски жаргон. Или речено по-просто - да му се стъжни живота. За първи път медията ни огласи показанията на част от бандата на „Мечката“, дадени пред съдия. От тях стана ясно как ченгета са се възползвали лично от това съдружие, като някои от тях дори са взимали месечни рушвети.

 

Докато Фрог разказваше за безобразията в плевенската полиция, медиите мълчаха. Шефове на високо ниво в София пък споделяха, че те са готови да си затворят очите, защото „се разбирали добре с колегите си“. Специализираната прокуратура все пак започна разследване по случая, като повдигна обвинение на няколко полицаи. За малко те бяха извън играта, но отново се върнаха в редиците на МВР. Така гражданите получиха поредното доказателство, че „гарван гарвану око не вади“. Показанията, обаче водеха директно към шефовете. Казват, че те са се хвалели в Плевен, как са си „опекли питката“ в София и докато Младен Маринов имал влияние във ведомството, никой нямало с пръст да ги бутне.

 

В същото време и други хора, запознати с тъмния живот в града изразиха желание да свидетелстват срещу произвола на ченгетата. Но много бързо хората бяха попарени с полицейски натиск. Усетиха го върху самите тях и върху  близките си. Някои не издържаха и  бяха принудени да напуснат града и държавата дори. Тук можете да намерите малка част от разкритията ни в очакване на справедливост:

 

ТУК

ТУК

ТУК

 

Екип на Фрог нюз

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4010 |17.05.2021 Още рокади в НАП: Георги Димов е новият зам.-директор . 9| 3732 |11.05.2021 Конференцията на ГЕРБ - какви са рокадите? (обобщение) . 0| 3203 |07.05.2021 22-годишен мъж е бил прострелян с боен пистолет в Плевен . 3| 2824 |25.04.2021 Изрисуваха трафопост в Плевен с призив за опазване на пчелите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads