Реклама / Ads
5| 16533 |18.03.2019 ЪNDERGROUND

По 10 бона седмично взимат плевенски ченгета от наркогрупата на „Мечката“, схемат е от 2011 г.

.
Мечката дава плик на полицая и той си го слага в джоба Източник: НТВ
По 10 бона на седмица взимали няколко плевенски ченгета от наркогрупата на Мечката. Схемата заработила от 2011 година, като няма полицай в града, който да не знае за нея. Това съобщи за Фрог нюз известен действащ полицай от областната полиция.
 

Още през януари медията ни алармира, че ченгета дават нареждания на дилъри на кого и къде са слагат дрога, за да го задържат. „Обичайно жертвите са опоненти на въпросните полицаи, някои от които на ръководни места. Други пък са конкуренти на групата на Мечката, като по този начин тя си разчиствала територии“, обясниха източниците ни от ОДМВР-Плевен.

 

Според тях през 2011 година връзка с Мечката направил шеф на сектор в едно от районните. След това той започнал да се издига, като на свой ред започнал да слага свои хора на възлови позиции в ОДМВР-Плевен.

 

Именно те били вкарани в корупционната схема, допълват източниците ни. Въпросният началник демонстрирал висок стандарт на живот, но никой не смеел да повдигне въпроса, заради съмнения за политически обвързаности. Поради тази причина не се изключва вероятността част от парите да са отивали в джоба на местен влиятелен политик. „Няма как да растеш в полицейската кариера, ако не си предложен от политиците. Следи се всяка твоя стъпка и се дава отчет за всичко“, коментира действащото ченге. По думите му една от причините да се мълчи за схемата е фактът, че 95% от полицаите в града са на хранилка при някого.






Разследване на НТВ показа как шеф на сектор в криминална в местно районно  Цецо Илиев взима плик от Мечката в един супермаркет. Повече от месец МВР прави анализ на записа и нищи случая. Резултат няма.  В момента Мечката е в ареста, след като служители на ГДБОП изненадващо го спипаха с голямо количество амфетамин. По данни на полицията групата пласира дрога в центъра, на „Сторгозия“ и в 9-ти квартал. Това очначава, че под техен контрол е по-голяма част от града.

 

Адвокатът на Мечката заяви, че клиентът й знае много неща за връзките с местни полицаи. Твърди се, че в дирекция "Вътрешна сигурност" били добре запознати с аферата, но по неясни причини си траели. Източникът ни отбеляза, че в местната структура на "Вътрешна сигурост" се работи срещу даден служител, само ако "отгоре" е дадена зелена светлина. Иначе информацията се събира и де дава в столицата. "Мълчи се, докато началниците от София" не кажат, че може да се действа", призна ченгето от плевенската областна дирекция.

 

Екип на Фрог нюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 9719 |13.11.2018 Богдан Милчев: Застрахователи дават по 70 бона на адвокати, за да спрат искове за загинали . 10| 25174 |13.06.2018 Само във Фрог: Марио Панчев в комбина с полицаи и магистрати, взимал по 50 бона от обвиняеми, за да ги „оправя” . 12| 17712 |22.05.2018 Само във Фрог: Около 15 бона на ден си докарват във всеки КАТ от корупция . 30| 23953 |22.03.2018 Гинка от ЧЕЗ взима Митрополията за вечни времена, патриархът прибрал 150 бона депозит без фактура

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads