Реклама / Ads
2| 3388 |02.01.2020 НОВИНИ

МВР реши да търси мафиоти от Ндрангета и у нас

.
МВР води мащабно разследване, което е във връзка със спецакцията на италианската полиция срещу мафията Ндрангета преди месец, при която бяха арестувани над 300 мафиоти, включително и една българка, съобщава Нова тв.
 

По първоначална информация вътрешното министерство е съсредоточило усилията си в района на Плевен, където лично е отишъл главният секретар на силовото ведомството Ивайло Иванов, за да ръководи разследването. По-рано през деня операцията е била обсъждана от премиера Бойко Борисов, главния прокурор Иван Гешев и ръководството на МВР.

 

Според източници на Нова тв следствените действия са свързани с трафика на боклук от Италия за България. В средата на декември италианските карабинери задържаха 800 тона отпадъци, които според медиите на Апенините е трябвало да бъдат нелегално изгорени в нашата страна. Екоминистерството обаче отказа да даде повече информация по случая. Освен това министърът на околната среда Нено Димов усърдно мълчи колко са фирмите у нас, които внасят отпадъци и в какво количество.

 

Акцията на българската полиция по повод арестите в Италия на членове на Ндрангета е изненадваща, тъй като първоначално вътрешното министерство отричаше да има българско участие в мафията и изрази учудване, че името на България е намесено при операцията срещу калабрийските мафиоти. Само час по-късно обаче от МВР обявиха, че все пак има задържан български гражданин.

 

В схемата, според медията, е замесена фирмата, която беше складирала отпадъци в участък под АМ "Струма". През август те се подпалиха и пожарът наложи временното затваряне на аутобана. Въпросната компания се е сдобила с разрешително от РИОСВ за горене на боклука от Италия, въпреки че не е имала капацитет да извърши подобна дейност. Проверява се дали разрешителното е фалшиво. Сметта била съхранявана в склад в Плевен, който в момента е запечатан от властите.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 4629 |23.12.2019 За ЧНГ! Водата ще поскъпне в почти цялата страна от 1 януари, реши КЕВР . 7| 7386 |22.12.2019 Българка работила за ”Ндрангета”, мафията наемала убийци от страната ни . 6| 5849 |19.12.2019 Хора от „Ндрангета” са задържани в България, следите водят към заловения боклук /видео/ . 2| 4271 |11.12.2019 Вижте какво ще реши днес МС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads