Реклама / Ads
9| 20474 |08.11.2018 АКТУАЛНО

МВР със заря проверка на геройски падналите от ВИС, издигат паметник на Мето Илиенски

.
Младен Маринов празнува Източник: БГНЕС
В чест на празника на полицията св. Архангел Михаил, в МВР се обсъжда революционната идея да се увековечи видния деятел на сивата икономика Методи Златанов Методиев, известен като Мето Илиенски, като се издигне негов паметник. Изграждането на подобен монумент е заради приноса, който босът на ВИС-2 има в подбора и назначаването на кадри в родната полиция, издигнали се впоследствие до най-високия професионален пост-този на главен секретар и министър.
 

Патриотичната инициатива не се ограничава до тук. На всеки бъдещ празник до паметника ще се провежда тържествена заря-проверка за падналите за благото на родината. А те не са малко. Ще си отвисим, докато водещият ги изброи с гробовен глас. Шега, шега, ама току виж станала. Това в МВР е въможно. Малцина са тези като Илиенски с такъв съществен принос в кадровата политика на вътрешното ведомство.

 

Двама от най-верните му хора в МВР накараха близо шейсет хилядна армия от ченгета да им козирува. Сега трети кадър на Мето Илиенски  е на път да се запише в историята със същия успех. Казват, че заради него в момента с лекота са задраскани имената на Христо Терзийски и Ивайло Спиридонов като евентуални кандидати за поста главен секретар.  Безспорно е, че се изисква остър нюх, за да усетиш от кое дърво става свирка. Шефът на МВР Младен Маринов и бившият главсек Светлозар Лазаров и до ден днешен не отричат връзка с именития престъпник, така напоително коментирана в медиите. Маринов бяга като ужилен по кюшетата, като го питат за това.  

 

Полицаи видяли какво ли не в службите,  си спомнят, че Методи Златанов е държал на къса верижка служителите от няколко звена в МВР. Едно от тях е прословутото СПС /Специализирани полицейски сили/, в което като старшина е трупал опит и Младен Маринов. Казват, че полицаите в този период  били използвани за всичко - като охрана, таксиметрова служба, наказателна бригада и най-вече за събиране на информация и компромати.

 

Десетки ченгета предано са вършили тази работа и за други именити герои от родния ъндърграунд. И днес може да чуете полицаи да възхваляват лидера на ВИС Васил Илиев. Бил голям пич, човек на място, голям мъжкар. Може и да е така, но когато тези думи излизат от устата на блюстител на реда, си казваш, че тук има нещо сбъркано. Не толкова хвалебствено се изказват за брат му Георги, но пък за сметка на това признават, че куп ченгета са били в краката му, а оперативните разработки  стигали до него топли, топли.

 

И ако си мислите, че днес е по-различно от преди, грешите. Знайни и незнайни криминалета доят системата всячески и то срещу не особено мастити суми. Ченгетата не крият, че всеки работи за някого. Покривали се един друг, защото всички били на едно дередже и си влизали в положение. Човещинка, ще кажете.

 

Репортаж  по сутрешния блок на НТВ показа как плевенски ченгета са се снабдили с документ за инвалиди, за да паркират безпроблемно в синя зона. На едната седалка на колата метнали яке с надпис „Полиция“, а  на другата-талона с инвалидния стол. Колко истинска картина. Точно така изглежда родната полиция-изнасилена, осакатена и захвърлена. Политици, престъпници, бизнесмени, всички вкупом й се изредиха. Употребиха я. Превърнаха я в инвалид. Полицията празнува днес. Какво - трудно е да с каже.

 

Фрог нюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 5745 |02.11.2018 В-к „Стандарт“ не загина геройски на фронта, Пеевски му спря крачето . 30| 10791 |14.06.2018 Шефът на „Антикорупция”: Пеевски е най-честният в държавата, сочи нашата проверка . 10| 10152 |28.10.2016 Самолети бомбардират София, ядрен заряд срива Бояна . 0| 7647 |16.07.2015 Чуждите спецслужби пак ни зарязаха заради модела # КОЙ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads