Реклама / Ads
50| 16731 |11.06.2014 АКТУАЛНО

"Безмозъчен тръст" вилнее в МВР, ченгета отвратени

.
Недоволство ескалира в МВР заради действията на група от прокурори, следователи и полицейски началници, които ги карали да изпълняват политически поръчки. Според оперативни работници, немалка част от акциите през последните месеци били с единствена цел да се имитира активност.
 

Нямало събрани доказателства, нито предварителни разработки, а се действало с идеята да се направи ПР на ведомството и определени кръгове в ръководството. Във въпросният кръг, който обсебил цялата власт в МВР и уж борбата срещу престъпността влизали главният секретар на вътрешното министерство Светлозар Лазаров, шефът на новосформирания отдел за тежки престъпления Борислав Александров, популярен сред колегите си с прякор, който не е зад пред публика, зам.-главният прокурор Борислав Сарафов и скандалният шеф на Столичното следствие Петьо Петров, известен още като Еврото. Това съощиха за Фрог нюз източници от МВР.

Покровител и вдъхновител на тази "ударна" група, според слухове, бил депутатът от ДПС Дилян Пеевски. Именно Пеевски, след като не се реализирал като председател на ДАНС, се изявявал като ръководител на отряд за "специални" поръчки. "Специални" служители на ведомството разшифроват като политически, а понякога и чисто рекетьорски, ако се вярва на мълвата.

За една година, според спецове, МВР и ДАНС не били провели нито една разработка и операция, която да доведе до повдигане на обвинения и вкарване на престъпници в съдебна зала. Акциите били шумни, но кухи и без нужните събрани доказателства за пред съда. Оцелелите професионалисти в системата прилагали различни хитрости, за да не участват в бутафорната дейност на "специалната" група. Някои излизали в отпуск, други посещавали курсове и пр.

 

През последните седмици "великолепнатата" петорка, както я наричали още ченгетата, ставала все по-нервна заради очакваната всеки момент оставка на правителството, а разпорежданията й все по-неаргументирани и съмнителни. Вътрешният министър Цветлин Йовчев знаел какво се случва, но си траел, за да не разсърди Пеевски или някой друг политик от подкрепящите кабинета партии. Подчинени го наричали помежду си "мъж под чехъл", визирайки безличното му поведение.

 

Според запознати, зам.-главният прокурор Сарафов, действал зад гърба на своя шеф Сотир Цацаров.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 118| 15731 |10.06.2014 ТУК е цялото слово на Станишев: Загубихме тези избори, признавам, не са първите . 1| 5652 |10.06.2014 Минчо Празников: 15-30 юли е перфектно за море . 1| 5751 |09.06.2014 Обновяват 104 железопътни гари . 46| 8757 |08.06.2014 Некултурни крясъци между културни хора в национален ефир

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads