Реклама / Ads
1| 4145 |21.01.2024 НОВИНИ

Над 800 снегорина чистят пътищата в страната

.
Източник: личен архив
Продължава обработването на пътищата след обилните снеговалежи в страната през изминалия ден. От Пътната агенция съобщиха, че над 800 снегопочистващи машини са излезли на терен. Приоритет са автомагистралите, първокласните и второкласните пътища, както и проходите, уточняват от агенцията, цитирана от БНР.
 

Призивът към шофьорите е да пътуват само при необходимост, да карат с повишено внимание и съобразена скорост е да не изпреварват снегопочистващите машини.


По автомагистрала "Тракия" беше възстановено движението за леки автомобили в посока Пловдив, докато камионите над 12 тона изчакват на място.


Тежкотоварните автомобили вече се движат и в двете посоки по автомагистрала "Струма".
Все още е ограничено движението на ТИР-ове през прохода "Превала".








До 13 часа в Смолянска област по пътя Девин - Михалково е ограничено движението на камиони над 12 тона.
Ограничение за камионите е в сила до 17 часа в област Враца. Те могат да преминават по пътя Враца - Ферибот Оряхово и по пътя Плевен - Бяла Слатина - Борован, но задължително с вериги.


Временно беше ограничено движението и по пътя Гурково - Велико Търново - прохода на "Републиката при 46-тия километър заради катастрофа. Леките автомобили бяха пренасочени по пътя Гурково-Мъглиж - Казанлък - прохода "Шипка", товарните изчакват на място.


Заради влошените метеорологични условия Паметникът на свободата остава затворен и днес за посещения.
Очакват се краткотрайни или незначителни повишения в Черноморски и Западнобеломорски басейн в резултат на снеговалежите вчера, предупреждават от Министерството на околната среда и водите.


По-значителни ще са те в долните течения на реките Струма и Марица, както и във водосбора на Доспат. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4706 |21.01.2024 Чака ни студена, но слънчева неделя - максималните температури ще са между минус 1° и 6° . 9| 6585 |21.01.2024 Ожесточени сблъсъци в Украйна. Зеленски - "В Русия не трябва да си правят илюзии, че ще успеят" . 10| 5297 |20.01.2024 Михайло Подоляк: Украйна се нуждае от повече оръжия, Русия провежда скрита мобилизация . 3| 4367 |20.01.2024 Емоционално трето място за Радо Янков на световното по сноуборд в Пампорово /видео/

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads