Реклама / Ads
18| 9917 |12.06.2015 НОВИНИ

Наглост! Шефът на ДАИ изолира служител, който пуска сигнали за корупция

.
Цветелин Цветанов
Шефът на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация” Цветелин Цветанов държи в пълна изолация служител, който пуска сигнали за корупция. Това научи Фрог нюз от източници в самата институция. Подозира се, че той изпитва панически страх от Кръстев.
 
Става дума за Иво Кръстев, който вече пет години се бори с всички възможни държавни и европейски институции, за да докаже, че у нас има организирана престъпна група на най-високо ниво за продажба на шофьорски книжки. Заради това Кръстев четири пъти е бил уволняван и връщан от съда на работа. За да не „пречи” на "свободната търговия", шефовете на агенцията не го допускат до изпити на курсисти. Човекът е принуден да стои по цял ден на стол и да чака по-справедливи времена.

Преди няколко месеца неговият пряк началник Кънчо Димитров предложил на Цветелин Цветанов, Кръстев най-после да започне да изпитва кандидат-шофьори. В началото отговорът бил положителен, но след това всички с изненада установили, че той не бил включен в списъка. Така за пореден път борецът против корупцията бил оставен на резервната скамейка. Най-шокиращото е, че в столицата в момента изпитват служители, които преди две години бяха уличени, че дават на курсистите  предварително попълнени листовки. Въпреки, че бяха сгащени в корупционна афера, само няколко от тях са уволнени. С действията си сегашният шеф на Изпълнителната агенция показва, че има по-голямо доверие на рушветчиите, отколкото на тези, които се опитва да променят гнилата система.

Интересен факт е, че самият Цветелин Цветанов е бил уволнен вече веднъж през 2013 г. като шеф на ДАИ Плевен, от тогавашния министър на транспорта Данаил Папазов и то за масовата продажба на шофьорски книжки. Твърди се, че Цветанов е бил в изключително близки отношения както с председателя на парламента Цецка Цачева, която също е от Плевен, така и с настоящия транспортен министър Ивайло Московски.
Преди ден шефът на Изпълнителната агенция „Автомобилна администрация” се похвали, че е махнал 5 служители от провинцията, замесени в схемата с книжките. В същото време и дума не обелва за тези, които са в столицата и дават по същата схема тескерета, но не на любители, а на професионалисти. Това се оказва още по-опасно, тъй като вероятността за тежко произшествие на пътя е още по-голяма.

От близо 6 месеца Фрог нищи темата за корупцията при издаването на шофьорските книжки, но от ДАИ се правят на ощипани. Служители подозират, че ако Цветелин Цветанов иска от дъно да изреже корупцията в подопечното му ведомство, вероятно трябва да започне от високите нива в държавата. Те са категорични, че директорът панически се страхува от Иво Кръстев, тъй като благодарение на неговите сигнали десетки корупмирани чиновници са  махнати.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4414 |04.06.2015 Шефът на КЕВР: Токът ще поскъпне двойно, ако изпълним исканията на ЕРП-тата . 0| 4541 |03.06.2015 Шефът на парк "Странджа" подаде оставка . 0| 4585 |02.06.2015 Почина шефът на Авиоотряд 28 . 1| 4489 |29.05.2015 Шефът на КНСБ писа „добър” на кабинета

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads