Реклама / Ads
4| 14726 |28.09.2022 НАРОДЕН ГЛАС

Нахалството на един народ. Заради едни павета и заради един грабеж

.
Какво ли не е казано и изписано за българския народ. Били сме предатели и неблагодарници – най-вече към „двойния освободител“, завистливи, негостоприемни, мързеливи, прости и какви ли още не. Изреждали са ни „добродетелите“ Левски, Христо Ботев, Захари Стоянов, Константин Иречек, Петко Славейков, Иван Вазов, Христо Смирненски, Гео Милев, Иван Хаджийски и др.
 

Но нахалството е останало "защитена" територия.

 

А не е ли нахалство, след като днес се твърди, че не е имало никакво турско робство, а миролюбиво османско присъствие, лудите глави, революционерите ни, да бунят народа, да излизат в Балкана и да мрат за някаква си свобода. И главите на кол, естествено. Вместо да се хванат с политика, да целуват задници в Цариград и да си броят жълтиците. Но те не - ще се бием за род и родина. Като гледа човек какво представляват държавата и обществото ни в днешно време, за кого и за какво точно са дали живота си?






Но да оставим историята.

 

Днес положението е направо нетърпимо. Ако можело Борисов повече да не помирисва власт. Много крадял. Не е ли нахално, да избереш Али Баба за премиер и после да недоволстваш, че държавата е ограбена. Каква да е?

 

Доста невъзпитано е също, да му се търси сметка за подарените 3 милиарда на Путин по линия на газовия поток, дето минава през нас, без да ни дава грам газ. Той го направи пред очите ви бе, хора, а вие мълчахте и тичахте подир джипката да докопате петдесетолевката, метната през прозореца…

 

Бил ви излъгал и за магистралите, от които гепил десетки милиони. Това не е дори нахалство, а върховна наглост! Гласувахте за него, дадохте парите на държавата в ръчичките му и той ги употреби както куче крехка пържолка.

 

От няколко дни наглеци вият в социалните мрежи като чакали, че жълтите павета пред Народното събрание били сложени на кестерме. А ремонтът, видите ли, струвал 15 или 19 милиона. От фирмата-изпълнител „Трейс Груп“ културно и професионално ви обясниха, че всичко е направено акуратно, но шофьорите ползвали спирачки и това оказвало натиск върху клетите павета, които от зор се размествали. Същото казват и чиновници на кметицата Данчето Фандъкова. На тях ли да вярваме или на черногледи кисели неудачници, на които им е крив светът? Стига сте се заяждали с общината и частните честни строители, които правят всичко, за да превърнат София в Рим, както бе обещал преди време главният архитект Здравко Здравков. Няма да ползвате спирачки и всичко ще е ОК.







Знам, мислите, че иронизирам или че се подигравам. Лъжете се: това е реалността.

 

Друг е въпросът, че избирате простаци и некадърници за политици и управници; траете си, когато пред очите ви се въртят далавери за милиарди, разграбва се държавата; не реагирате на манипулациите и лъжите, с които ви заливат управленци-айдуци и накрая пискате: „Ама защо така?“.

 

Защото вие сте си виновни, но не искате да поемете отговорност за глупавите си решения и личните ви зависимости. Защото сте дребни душици, които надигат глас, само когато бъдат засегнати личните им интереси. Освен това не ви пука за държавата – ако ви пукаше, нямаше да мълчите като риби и да охкате само като ви настъпят по мазола или децата ви се тряснат в крайпътно дърво пияни или дрогирани.

 

Правите всичко възможно да сте зле, а сетне искате Борисов или някой друг да го отнесе заради глупостта ви да давате власт на идиоти и бандити.

 

Нахален народ.

 

Емил Азар

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 14183 |24.09.2022 Стефан Гамизов: Един приятел ме попита, дали Васил Начев е убит . 0| 15427 |07.09.2022 Хаджигенов и Бабикян: Кой унижи България с покана към Митрофанова на Съединението в Пловдив? . 19| 18952 |15.12.2021 Когато ножът опре до кокала: Гешев хвали кабинета „Петков“ и „президента-обединител“ Радев . 15| 9690 |15.12.2021 Андрей Райчев: Единствената реформа ще е намаляване на администрацията, Радев изобрети тези момчета

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads