Реклама / Ads
0| 2231 |08.09.2024 НОВИНИ

Най-малко 7 пострадали при стрелба на магистрала в САЩ, извършителят се издирва

.
Източник: БГНЕС
Американската полиция продължава рано тази сутрин да издирва стрелец в селски район в югоизточната част на щата Кентъки в близост до междущатска магистрала I-75, където според властите най-малко седем души са пострадали при стрелба на произволен принцип и последвала автомобилна катастрофа, съобщи Асошиейтед прес.
 

След стрелбата снощи е стартирало мащабно издирване на заподозрян от множество полицейски служители. Шерифската служба на окръг Лоръл информира в свой пост в социалните мрежи, че се касае за "ситуация с активен стрелец" и уточни, че "много хора" са били простреляни в близост до магистралата.

 

Говорителят на шерифската служба на окръг Лоръл Гилбърт Ачиардо коментира, че властите са били уведомени около 17:30 ч. вчера следобед за изстрели на междущатска магистрала I-75. Когато пристигнали на мястото на инцидента край малкото градче Лондон в щата Кентъки, чието население е около 8000 души, на около 75 мили (120 км) южно от Лексингтън, те установили множество автомобили от двете страни на пътя при изход 49 на магистралата.





"Когато първите ни два екипа пристигнаха на място, те съобщиха, че там е лудница: хора от двете страни на пътя, включени аварийни светлини, дупки от куршуми, счупени прозорци на коли, девет простреляни автомобила. Можете ли да си представите това? Просто хаос", посочи Ачиардо на пресконференция рано тази сутрин.

 

Най-малко петима души са ранени и всички са в стабилно състояние, въпреки че някои от пострадалите имат "много сериозни" наранявания, включително един човек, който е прострелян в лицето, поясни говорителят на местната шерифска служба. Според него още двама души са пострадали при последвалата автомобилна катастрофа.

 

Полицията блокира движението в двете посоки на магистралата, тъй като още не се знае откъде са дошли куршумите. "Все още се опитваме да установим това", допълни Ачиардо. Властите предполагат, че стрелецът е бил само един и според говорителя на шерифската служба едва ли стрелбата е била предизвикана от така наречената "ярост на пътя".





Служители от множество правоприлагащи органи са започнали да претърсват отдалечен горист район, но в крайна сметка издирването е било временно преустановено заради тъмнината. Ачиардо каза още, че търсенето ще бъде възобновено днес на разсъмване.

 

"В момента районът е под контрол. Разследването върви много бързо. Хората ни все още са на място. Специалният ни екип за реагиране е там. Опитваме се да открием там стрелеца", добави той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 10806 |08.09.2024 Стоян Панчев: Работещите българи стават по-богати. От 2006 г. досега сме получили почти 100% увеличение на реалния доход . 1| 2210 |08.09.2024 Блинкън отива на визита в Обединеното кралство идната седмица за разговори за Украйна и Близкия изток . 2| 2260 |08.09.2024 Климатолог: Климатичните промени благоприятстват развитието на западнонилска треска, малария и др. болести . 8| 2305 |08.09.2024 Руският терор продължава: Две жертви вследствие на въздушен удар в украинския град Суми

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads