Реклама / Ads
7| 3139 |24.02.2024 НОВИНИ

Най-после: Русия предаде тялото на Навални на майка му

.
Тялото на руския опозиционен лидер Алексей Навални, който почина внезапно и неочаквано в затвора миналата седмица, е било предадено на неговата майка. Новината съобщи днес говорителката на Навални Кира Ярмиш в социалната мрежа X.
 

"Засега Людмила Ивановна (майката на навални, бел. ред.) е в Салехард. Погребението тепърва предстои. Не знаем дали властите няма да попречат те да се проведат по начина, по който семейството иска и по начина, по който Алексей заслужава. Ще съобщаваме информация, когато тя стане достъпна".





По-рано днес съпругата на Алексей Навални - Юлия, се обърна към Путин и за пореден път настоя тялото на опозиционера да бъде върнато на майка му. В шестминутно видео в социалните платформи Юлия поиска Алексей да бъде погребан достойно.

 

"Днес стават 9 дни откакто почина моят мъж, 9 дни откакто Путин уби Алексей Навални. Но за Путин убийството се оказа недостатъчно. Сега той държи като заложник тялото му, унижава майка му. Принуждава я да се съгласни на тайно погребение, иначе... Представете си, иначе заплашват, че ще направят нещо с тялото на Алексей. Че с него нещо ще се случи, защото - цитирам - защото времето работи срещу нас", казва Юлия Навалная във видеото.

 

Говорителката на покойния Алексей Навални вчера заяви, че руските власти са казали на неговата майка, че той ще бъде погребан в наказателната колония, където почина, ако тя не се съгласи в рамките на три часа да го погребе без публично сбогуване.

 

За внезапната смърт на Алексей Навални бе съобщено на 16 февруари. Според руските власти му прилошало след разходка и той "почти веднага" е загубил съзнание и е починал. Опитите да бъде реанимиран са били неуспешни, твърдят руснаците.





Майката на Алексей Навални видя тялото на сина си чак в петък. За това съобщи самата Людмила Навалная във видеообръщение, публикувано в канала на руския опозиционер в YouTube.

 

Според нея следователите настояват тайно да погребат Навални, като поставят условия „къде, кога и как да бъде погребан Алексей“.

 

ФрогНюз




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 4187 |24.02.2024 Шествие за Украйна в София - победа на Украйна и наказания за Русия . 7| 2838 |24.02.2024 Ивайло Мирчев: Днес започва третата година от руския “тридневен блицкриг” . 5| 2752 |24.02.2024 Тагарев за Тръмп: Няма как да се случи САЩ да не защитава съюзници в НАТО . 15| 3571 |24.02.2024 ДПС има нови председатели - Делян Пеевски и Джевдет Чакъров

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads