Реклама / Ads
1| 2949 |24.02.2024 НОВИНИ

Юлия Навалная: За Путин убийството се оказа недостатъчно, сега измъчват майката на Алексей /видео/

.
Юлия Навалная
Съпругата на Алексей Навални - Юлия, се обърна към Путин и за пореден път настоя тялото на опозиционера да бъде върнато на майка му. В шестминутно видео в социалните платформи Юлия поиска Алексей да бъде погребан достойно.
 

"Днес стават 9 дни откакто почина моят мъж, 9 дни откакто Путин уби Алексей Навални. Но за Путин убийството се оказа недостатъчно. Сега той държи като заложник тялото му, унижава майка му. Принуждава я да се съгласни на тайно погребение, иначе... Представете си, иначе заплашват, че ще направят нещо с тялото на Алексей. Че с него нещо ще се случи, защото - цитирам - защото времето работи срещу нас", казва Юлия Навалная.





"Заплашват, че ще го погребат те - в самия затвор, където беше убит. От няколко дни те буквално измъчват майката на Алексей. Аз прекрасно разбирам, че това не е измислено от някакъв следовател от Салехард. Всичко се управлява от Путин! "Не им давайте (тялото)! Притискайте ги! Притискайте майката - пречупете я! Кажете й, че трупът на сина й се разлага. Или ще погребат Навални, както аз кажа - в далечен ъгъл, на неизвестно гробище. Тайно, тихо, за да не може никой, нито един човек, да се прости с него. Или изобщо няма да го дам!" - ето това са условията на Путин", посочва тя.

 

"Путин е толкова ревностен християнин, че в Конституцията на нашата страна е записано, че предците ни са дали вярата в Бог. Само че, не е възможно да накараш хората да вярват само като го запишеш в закон. Това може да се случи само когато ти самият постъпваш като християнин".

 

"Ние и по-рано знаехме, че вярата на Путин е фалшива. Но сега вече виждаме това по-ясно от всякога. Алексей беше вярващ човек. За него това беше много важно. Той ходеше на църква. Постеше. Даже в затвора постеше. До голяма спетен, политиката и възгледите му се основаваха на християнските ценности. Но неговата вяра няма нищо общо с мракобесието на Путин", казва тя.

 

"Путин, Вие ще отговорите за всичко това. И не само пред хората! Дайте тялото на мъжа ми. Искаме да му бъде направено опело, а след това да бъде погребан достойно - в земята, както е прието в православната вяра. Дайте Алексей без никакви условия. Измъчвахте го жив, а сега продължавате да го мъчите мъртъв. Издевателствате над тленни останки. Не е възможно да се измисли повече бесовщина.

Нарушавате всички закони - и човешки, и Божи!", казва съпругата на Алексей Навални - Юлия.





За внезапната смърт на Алексей Навални бе съобщено на 16 февруари. Според руските власти му прилошало след разходка и той "почти веднага" е загубил съзнание и е починал. Опитите да бъде реанимиран са били неуспешни, твърдят руснаците.

 

Майката на Алексей Навални видя тялото на сина си чак в петък. За това съобщи самата Людмила Навалная във видеообръщение, публикувано в канала на руския опозиционер в YouTube.

 

Според нея следователите настояват тайно да погребат Навални, като поставят условия „къде, кога и как да бъде погребан Алексей“.

 

ФрогНюз




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 2835 |24.02.2024 Кирил Петков: Регулаторите държат 3/4 от цялата власт в държавата . 2| 2866 |24.02.2024 Столтенберг: Украйна ще влезе в НАТО. Не е въпросът дали, а кога /видео/ . 3| 2720 |24.02.2024 "Благодарност на украинците, които не избягаха, а се сражаваха". Зеленски и Фон дер Лайен от "Хостомел" /видео/ . 2| 7237 |24.02.2024 БНТ най-накрая ще излъчи "Моралът е доброто"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads