Реклама / Ads
1| 4771 |26.01.2011 НОВИНИ

М. Найденов няма да бъде изслушан за цената на хляба

.
снимка: Булфото
Предложението на левицата за изслушването земеделския министър Мирослав Найденов за цената на хляба бе отхвърлено от депутатите.
 

Пенко Атанасов от Коалиция за България изтъкна, че хлябът продължава да поскъпва, а България е в зърнена криза, увеличава се и вносът на зърно. "Искаме да изслушаме земеделския министър и той да съобщи с какво количество зърно разполага страната, какво става с държавния резерв - дали го имаме и как може да се разполага с него", заяви още той.

Frognews.bg припомня, че по време на пресконференция вчера депутатката от БСП Корнелия Нинова заяви, че България се намира в ситуация на критичен зърнен баланс. По думите й с 45 лева се е повишила цената на пшеницата за трите седмица на януари. Нинова коментира още, че цената на хляба е скочила с 30% спрямо юли 2010 година. Ние твърдим, че има зърнена криза в България, категорична бе Нинова.

От ДПС поискаха спешна среща между премиера Бойко Борисов, финансовия министър Симеон Дянков, земеделския министър Мирослав Найденов и фирмите от тютюневия бранш по проблема с доплащанията за реколта 2010.

Парламентарната група изрази в декларация тревога от протестите на тютюнопроизводителите и че не се търси решение на проблемите им. Депутатът Неджми Али подчерта, че от ДПС изцяло подкрепят протестите на тютюнопроизводителите и предупреди, че нерешаването на проблемите им може в скоро време да доведе до социални бунтове.

Призоваваме управляващите да изпълнят задълженията си за изкупуване на тютюна, заяви той и допълни, че договорът за изкупуване на тютюна започва да „мухлясва."

От партията на Ахмед Доган настояват правителството да упражни всички свои правомощия и да събере на среща всички изкупвачи на тютюн. Целта на ДПС не е напрежението да ескалира, а проблемите да се решат. Въпросът за тютюна не бива да се подценява, а изкупната цена е толкова ниска, че не може да покрие производствените разходи, алармираха още от партията.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 22| 4965 |19.01.2011 Найденов: Стачката е провокация . 12| 5327 |16.01.2011 М. Найденов: За Бога, братя, гледайте на каква цена купувате! . 7| 4825 |13.01.2011 Найденов: Няма основание за поскъпване на хляба . 2| 4927 |05.01.2011 Найденов: Не виждам причини за увеличение на цената на хляба

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads