Реклама / Ads
8| 3032 |24.07.2024 НОВИНИ

Зърнопроизводителите настояват за спешни действия на правителството по отношение на селскостопанския бранш

.
Председателят на НАЗ Илия Проданов Източник: БГНЕС
От Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ) в България настояват за спешни действия на правителството по отношение на селскостопанския бранш.
 

Земеделските стопани са категорични в исканата оставка на зам.-министъра на земеделието Таня Георгиева заради некомпетентност в работата ѝ и декларират готовността си за следващи протести, ако споразумението, подписано между тях и министър-председателя от началото на тази година, не се изпълнява.

 

Проблемите в земеделието в България се дължат на некомпетентни хора, заемащи високи позиции и вземащи важни решения, изтъкна на днешната пресконференция председателят на НАЗ Илия Проданов по повод исканата оставка.





"Освен държавата, която в момента е обхваната от пожари, земеделският бранш също гори. Всеки един, застанал на такава позиция трябва да се научи да носи отговорност за действията си или за своите бездействия", подчерта председателят на НАЗ.

 

Земеделските производители призоваха за гаранции за изплащането на втория транш по украинската помощ.

 

Още днес те ще изпратят писмо до Народното събрание с искане за актуализация на бюджета, както и ще настояват за среща със служебния премиер Димитър Главчев, на която да присъства и земеделският министър Георги Тахов.  

 

Председателят на Бургаския съюз на зърнопроизводителите Георги Милев подчерта готовността на целия бранш за следващи протести, ако споразумението не се изпълнява:





"Ние продължаваме по същия начин, по който бяхме и първия път, ако то не се изпълни. Протест, задължително, със затваряне на цяла България, и този път ще бъде по-сериозно, защото ще се чувстваме излъгани".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 8472 |24.07.2024 Служебният кабинет върна старите областни управители на Смолян и Кърджали . 1| 2343 |24.07.2024 Шпионски скандал в женския футбол на Олимпиадата, Канада разузнава тактиката на Нова Зеландия с дрон . 1| 2217 |24.07.2024 Ще има спънки при закупуването на е-винетки и маршрутни карти тази вечер . 30| 2618 |24.07.2024 Кулеба: Украйна е готова за „добронамерени“ мирни преговори с Русия, ако и Москва е съгласна за това

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads